Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

A régi-új igazgató a városi könyvtár és múzeum élén

2009.04.07. 17:05 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: városi könyvtár wass tapolca eörsné

Tapolca - A Wass Albert Könyvtár és Múzeum intézményvezetői munkakörét újabb öt esztendőre az eddigi vezető Nagy Eörsné Horváth Magdolna tölti be.
Benyújtott pályázatát a képviselő-testület jónak találta, így a 2004 óta intézményvezetőként dolgozó Nagy Eörsné újabb öt évig igazgathatja a tapolcai intézményt. - Az elmúlt öt év tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy úgy érzem,  sikerült az elődömtől átvett könyvtárat megfelelően továbbvinni, fejleszteni. Dolgoztam már itt korábban  az olvasószolgálati csoport tagjaként és vezetőjeként, így a szolgáltatások tekintetében beható ismereteket szereztem.  Közművelődési referensként a fenntartó és a használók részéről szerzett visszajelzések alapján tájékozódhattam. Igazgatóként az intézmény teljes belső rendszerének működését és külső kapcsolatrendszerét, "megnyilvánulásait"  koordinálom, szervezem, irányítom és bátran állíthatom: minden oldalról és nézőpontból ismerem ezt a könyvtárat - válaszolta érdeklődésünkre az igazgatóasszony.
Mint  megtudtuk,  Tapolcán is,  az országos trendhez igazodva,  folyamatosan növekszik a felsőoktatás szerepe, megnőtt a hallgatói létszám, így az intézmény az élethosszig tartó tanulás, az átképzés központi helyszínévé vált. Erre   bővítéssel, fejlesztéssel kell válaszolni, hiszen a megnövekedett létszámú használó egyre több könyvtári szolgáltatást igényel.  Az igazgatóasszony hangsúlyozta, hogy  ezzel együtt megváltozott a kommunikációs és információs technológia is és  egyre nő az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer szerepe, amelynek alapelve, feladata  lehetővé tenni, hogy az igényelt dokumentumot a könyvtárhasználó minél előbb megkapja, függetlenül  az igénylő, és a dokumentum hollététől. Nagy Erörsné úgy vélekedett, hogy a    szakmai megújulás minden könyvtárban csak a belső (fizikai)  berendezkedés  megváltoztatásával, fejlesztésével teljesíthető ki. Ennek az intézménytípusnak központi szerepet kell vállalnia abban, hogy a lokális közösségi tevékenység megerősödjön, megújuljon a helyi kultúra kibontakoztatása érdekében. - Törekedni kell arra, hogy a  könyvtár legyen intellektuális és szociális találkozóhely és   egyben a város  "szellemi műhelye" -  tette hozzá. A tervekről szólva az első között említette a kistérségi közös helyismereti adatbázis létrehozását és a kistérségi települések kölcsönös bemutatkozását segítő elképzelését.  De nem kerülhető meg a  folyamatos digitalizálás,   a  PR-tevékenység erősítése, marketingterv készítése,  az intézmény belső terének átalakítása, infrastruktúra-fejlesztése  funkciójának megfelelően.   A tervezett átépítés kapcsán megjegyezte, hogy a megnövekedő  földszinti teret  fogadótérré, egyben klubövezetté szeretné átalakítani. A ruhatáron kívül például könyvtári kávézó is   fogadná a betérőket.
 
- Könyvtárak nélkül mi maradna nekünk? Nem lenne múltunk és nem lenne jövőnk - idézte  Ray Bradbury-t Nagy Eörsné arra utalva, hogy a kultúrát, a művelődést nem lehet pénzben mérni, annál sokkal többet ér. 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr261052108

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.01.15. 07:46:27

Martin Gore új szólóalbuma - B-oldal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása