Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Párbeszéd Badacsonytomajon

2007.10.13. 10:53 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: eu pályázat unió költségvetés újhelyi

Badacsonytomaj - Hazánk lehetőségeiről, az Új Magyarország fejlesztési terv néhány eleméről  beszélt Újhelyi István csütörtök esti fórumán, az Egry Művelődési Központban.
Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára már a rendezvény elején jelezte, nem kíván politikai "adok-kapok"-ba belemenni, látogatásának célja a lakossághoz való közelítés, az előttünk álló lehetőségek megismertetése, és nem az ellenzékkel való foglalkozás, illetve a baoldalt, valamint személyét érintő támadások elemzése.  Újhelyi István  előadása az uniótól, az elkövetkező hat évben lehívható 7600 milliárd forintos  pályázati támogatásra, annak elnyerésének feltételeiről és  felhasználására vonatkozó terveiről szólt.   Hangsúlyozta, hogy a  lehívható pénzhez önrész is szükséges, így  az állam által érezhető megszorítások éppen ezen önrész megteremtéséről szólnak, hiszen a rendszerváltozás utáni években - de már a hetvenes években is  -  mindig adóssággal zárta a költségvetést a kormány. Az államtitkár ugyanakkor hozzátette, hogy további megszorítások már nem várhatók, hazánk jó úton halad a források megszerzése és a jelentős ívű fejlődés felé.
 
megjegyzés:
Újhelyi István államtitkár körülbelül 7600 milliárd forintnyi uniós  támogatás lehívásáról beszélt, az elkövetkező hat esztendőre vonatkozóan.  Mint mondta, ehhez a pénzhez az állami költségvetésből önrészt is kell biztosítani, amit hazánk esetében az eddigi negatív szaldós gazdálkodás  miatt lehetetlen lett volna. Ezért  volt szükség számos megszorításra, az elmúlt időszakban, hiszen szerinte hazánk a rendszerváltozás után - de már a hetvenes évektől kezdődően is - mindig  mínusszal zárt. Ezen kívántak válatoztatni Gyurcsányék, Újhelyiék. Annyival  talán  ki kellene egészíteni az államtitkár badacsonytomaji beszédét, hogy   az állam eladósodásából ki milyen mértékben vette ki részét. Ha a  rendszerváltozás előtti időszakot nem is nézzük - bár éppen Újhelyiék pártjának jogelődje irányított,  gazdálkodott akkoriban-, 1990-től 2007-ig bezárólag eltelt időszak,  több mint felében  éppen az Mszp-Szdsz koalíció vezette az országot  és ha nem csal emlékezetem, már Bokrosék idejében is szép jövőképet rajzoltak elénk - hát még a hetvenes években - az akkori megszorítások körítéseként. Persze sokan szeretnének bízni a körvonalazott fejlődésben, csak valahogy  kezd az ember kissé szkeptikussá válni azt látva, hogy a politikusok - pártfüggetlenül - bármit és bármikor ígérhetnek,  adósságba hajszolhatnak egy országot, s mindezt büntetlenül, különösebb felelősség nélkül. Mi meg az eddigi gyakorlatot követve, majd fizetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr67195056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása