Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Méltó emléket állítottak az ötven éves évfordulón

2007.12.06. 15:05 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: iskola évforduló bárdos tapolca

Tapolca - Színvonalas programsorozattal tették emlékezetessé a Bárdos Lajos Általános Iskola fennállásának ötvenedik évfordulóját a napokban.

Az intézmény udvarán fát ültettek pénteken a jeles évforduló emlékére, valamint az Úttörő utcai bejáratnál emléktáblát avattak. Ezzel párhuzamosan a Tamási Áron Művelődési Központban iskolatörténeti kiállítást nyitottak. A Reindl Erzsébet, Keszler József és  Zentai Csaba által összeállított tárlatot érdeklődve böngészték az ugyanitt kezdődő gálaműsor előtt és után a vendégek, és az egykori bárdosos (a korábbi I-es iskolás) diákok.
Szintén az évfordulóhoz kapcsolódóan kiadványt is megjelentettek, amely tartalmazza az elmúlt ötven év tanulóinak, pedagógusainak neveit is.
Az ünnepi műsor csakugyan méltó volt az alkalomhoz, annak színvonala, változatossága a felkészítő tanárok,  tanítók kitartó, lelkiismeretes munkáját tükrözte a közönség fel.
Ezen kívül mindenképpen ki kell emelni Kiss Károlyné igazgatóhelyettes remek szervezőmunkáját, amit egyébként a rendezvény végén Keszler József igazgató külön is megköszönt neki.
A műsort fanfárok indították, majd a rézfúvósok kezdése után a Bodor Tamásné  vezette felsős kórus hangolta rá a közönséget az előttük álló két órányi zenés, táncos programra, amit a Sellyei Cseh Ágnes vezette csilingelő hangú alsós kórus fellépése tökéletesen folytatott. Több szavalat is elhangzott ezen az estén a diákoktól, Stark Bence, Farkas Anna, Kenyeres Lilla és Szabó Ábel ezért kapott hálás tapsot a közönségtől. Az ünnepségen több egykori, ma már felnőtt bárdosos diák is fellépett, hangszerrel, vagy tánccal.
Farkas Mihány (gitár) és Zavaczkyné Fehér Éva (fuvola) produkciója után tréfás jelenetet adtak elő az iskola németes tanulói, majd az alsósok (4. osztály) Bagi gyereklakodalmasa aratott nagy sikert. Utána Schmidt János klarinétjátéka bűvölte el a hallgatóságot, az egykori diákot zongorán Eőry Jenő kísérte.  A hatodikasok skót tánca csakugyan nagy tapsot kapott, hasonlóan Szőts Máté mesemondásához, illetve anya és lánya, azaz Takácsné Németh Magdolna (zongora) és Takács Eszter (hegedű) előadásához. A hangszeres számok között láthatta a közönség a hetedikes Iglewski Sophie kiváló fuvolajátékát, amelyet Somogyi Hajnalka kísért zongorán. A felsősök üveges tánca nem kis izgalmat okozott a nézőtéren, de végül mindenki láthatta, hogy a lányok nemcsak szépen, de teljesen magabiztosan is táncoltak, azaz igencsak jól felkészültek a szereplésre. Az iskola színjátszó köre is bemutatkozott, ők a Légy jó mindhalálig című mű egy részletét vitték színpadra, míg a nyolcadikasok modern tánccal mutatkoztak be. Ováció fogadta és taps kísérte a Batsányi Táncegyüttes egykori bárdosos tanulókból álló "különítményét", akik kalotaszegi táncokat mutattak be a tőlük megszokott magas színvonalon. Érdekessége és üde színfoltja volt a rendezvénynek az Állami Népi Együttesben táncoló - egykori bárdosos - Csaba Zsolt fellépése, aki párjával, kollégájával, Nemes Szilviával kalotszegi román táncokkal kápráztatta el a közönséget.
Az  esten Sólyom Károly alpolgármester is köszöntötte a vendégeket  és külön megköszönte  a fellépőknek a szép műsort.   Egyúttal tolmácsolta a jelenleg betegállományban lévő  Ács János polgármester üdvözletét, aki ezzel együtt saját keretéből  300 ezer forint szabadon felhasználható támogatást is felajánlott az intézménynek a kerek évforduló alkalmából.  Lasztovicza Jenő aVeszpérm  megyei közgyűlés elnöke  szintén   gratulált a műsorhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr88254449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása