Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Sportosztályt indítanak

2008.01.22. 11:53 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: jános gimnázium batsányi sportosztály

Tapolca - A Batsányi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 412 tanulóval négy évfolyamos középiskolai képzést folytat és amint azt megtudtuk, a következő tanévtől sportosztály indítását is tervezik. - Szép eredményekkel büszkélkedhetünk, hiszen a középfokú C típusú nyelvvizsgával rendelkezők száma meghaladja a száz főt. Tanulóink eredményesen szerepelnek megyei és országos versenyeken. Az elmúlt években az Édes anyanyelvünk verseny országos döntőjébe jutott diákok képviselték iskolánkat. A nemrégiben megrendezett Batthyány Lajos emlékversenyen  pedig a gimnázium csapata országos  második  helyezést szerzett - tudtuk meg Varga Tiborné igazgatótól.
  A  nyolcadik osztályos diákokat érintő kérdéssel  kapcsolatban az igazgatóasszony  munkatársunknak elmondta, az általános tantervű osztályba az általános iskolában elért eredmény alapján veszik fel a tanulókat. Nekik felvételi vizsgát számukra nem tartanak. Itt jó eséllyel indulnak a legalább négyes átlageredményű tanulók. Egyébként valamennyi osztályunkban angol és német nyelvet tanulnak a  diákok.
-   Az angol és német nyelvi osztályban emelt óraszámban, heti 5 órában  tanítjuk az első helyen választott idegen nyelvet. Ide azon tanulók jelentkezését várjuk, akik fokozott érdeklődést mutatnak a nyelvek iránt, és  kellő energiát képesek a nyelvtanulásra fordítani.  A nyelvi osztályba jelentkezők számára  már van felvételi vizsga  magyar nyelvből, elsősorban nyelvi intelligencia felmérése céljából. A felvételi vizsga eredménye és az általános iskolából hozott pontok együttesen döntik el a felvételt - hangsúlyozta Varga Tiborné, majd megjegyezte,  hogy a  tantervi anyag elsajátításán túl a nyelvvizsgára való felkészítést az elvárásoknak megfelelően segíti az iskola  korszerű nyelvi laboratóriuma.
  Az emelt óraszámú matematika képzést folytató osztályban heti 5 órában tanulják a 9-12. évfolyamon a tantárgyat a gyerekek. Az ide jelentkezőknek matematikából felvételiznek. A  magyar nyelvi-,  és  a matematika írásbeli feladattípusok megtekinthetők az iskola honlapján.   A nyelvi előkészítő osztályban heti 11 óra idegen nyelvet, 4 óra számítástechnikát tanulnak, a fennmaradó óraszámot közismereti tárgyak oktatására, alapozó készségfejlesztésre fordítják (matematikai alapkészség, szövegértés, forráselemzés, térképismeret), amely kiegészül önismereti és pályaorientációs foglalkozásokkal.
 - 2008. szeptembertől sportiskolai osztály indítását tervezzük a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet és a Nemzeti Sporthivatal támogatásával, melynek célja, hogy a sportban kiemelkedő teljesítményre képes tanulók iskolai keretek között, heti 6 tanítási óra és 10 óra délutáni edzés keretében fejleszthessék sportági technikai tudásukat. Nagy hangsúlyt fektetünk az erőnléti és mentális felkészítésre, ami az eredményes sportolói tevékenység alapja. Helyi hagyományaink és feltételeink figyelembe vételével vívás, kézi- és röplabda, valamint labdarúgás iránt elkötelezett tanulók jelentkezését várjuk, akiknek alkalmassági vizsgán kell részt venniük, amelynek anyaga szintén elérhető honlapunkon. Nagy öröm számunkra, hogy a testnevelés- és vívásoktatásba kollégaként kapcsolódik be Szalay Gyöngyi egykori tanítványunk az atlantai olimpia bronzérmese, s hogy olyan volt diákokkal büszkélkedhetünk, mint Rédli András, aki jelenleg a vívóválogatott  keret tagja - fogalmazott Varga Tiborbé, majd még a sportnál maradva hozzátette, hogy iskolai leány kézilabda csapatuk az elmúlt években rendszeresen megyei második  helyezést szerzett.
  A tapolcai gimnáziumban valamennyi tanuló jól felszerelt számítástechnikai tanteremben sajátíthatja el a számítógépek üzemeltetésének és a legelterjedtebb szoftverek használatának alapjait. A    11. osztálytól a tanulók számára emelt szintű érettségire való felkészülési lehetőséget kínálnak minden elméleti tantárgyból, illetve számítástechnikából, kiegészítve az ECDL vizsga lehetőségével. Az oktatási-nevelési program szerves része a művészeti nevelés, elsősorban ének-zene és rajz órákon.  Az intézményben a  felvételi és alkalmassági vizsgát   február 19-én  14 órától, a   pótfelvételi és alkalmassági vizsgát  február 21-én,   szintén 14  órától tartják.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr81307026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása