Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Tankönyv a sárban, ágy az útszélén

2008.01.22. 12:05 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: nemesgulács kilakoltatás

Nemesgulács - Siralmas látvány  fogadta néhány nappal ezelőtt a Pöttyös-major környékére tévedőket.  A földes, sáros út mentén   az eddig itt lakó  család ingóságai hevertek,    a kilakoltatás eredményeként.
Tankönyvek lapjait fújkálta a  hideg szél, tévé, laptop a szabad ég alatt hevert. Szemüket törölgető asszonyok, felháborodott férfiak, holmijait keresgélő iskolás fiú a helyszínen. A kilakoltatott  asszony, Pál Melinda kórházban fekszik, napokon belül szül. Élettársa és tizenöt éves fia  igyekeztek menteni a menhetőt. Hordták az ingóságokat az élettárs szüleihez, és a tizenkét - szintén kilakoltatott - vemhes lovat próbálták elhelyezni valahol a faluban, fedett helyen, még a korai sötétdés beállta előtt.  A többi állat egyelőre kint marad, mondták, majd  holnap gondoskodnak róluk.   A kórházban fekvő Pál Melindát telefonon értem el, szerinte törvénytelen a kilakoltatás, sőt necsak az, hanem  már az évekkel korábban  megtörtént árverés is az volt. A helyszínen a végrehajtó  azt hangsúlyozta, hogy tényleg nagyon  sajnálja a családot, de  a törvény, az érvényes bírósági végzés szerint járt el, ő  a munkáját végzi. A helyszínen  váltottunk is néhány szót, de lapunknak nem kívánt nyilatkozni.
- Ez már nem az első kilakoltatásunk volt, azonban úgy gondolom most sem lesz másként mint eddig. Azaz, erről is kiderül majd, hogy törvénytelen volt - mondta  első reakcióként  Pál Melinda.  Majd megtudtam, hogy az évek óta húzódó ügyben már magát a kilakoltatáshoz vezető árverést is vitatják, hiszen a legelső foglalási  jegyzőkönyv elkészítésekor szabálytalanságok történtek és az akkori végrehajtót  első fokon  okirathamisítás  miatt el is marasztalta a bíróság. Azaz, Pál Melindáék szerint így az egész ügy már törvénytelen, hiszen a legelső lépés az volt.  - Több végrehajtási kifogást adtunk be a bírósághoz, azonban ezeket mind elutasították. De volt olyan kilakoltatási végzés, amit kiadott a bíróság, majd később visszavont. A mostani kilakoltatással kapcsolatban úgy véli az asszony, hogy függetlenül minden előzménytől, az már önmagában sem felel meg a hatályos jogszabályoknak. Ugyanis egyrészt decemer 1 és március 1 között nem lehet senkit, sehonnan kirakni, másrészt   kiskorú is lakott az ingatlanban és azt hiszem a törvény őt is védi ebből a szempontból. Továbbá azt hiszem az állatokat sem lehetett volna csak úgy kihajtani a szabad ég alá és az ingóságokat is fedett helyre kellett volna szállítani  - vélekedett Pál Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr85307049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása