Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Szakácsok és pincérek versengtek

2008.03.06. 22:50 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: verseny szakács gasztronómia tapolca pincér

Tapolca - Négy intézmény szakács- és felszolgáló tanulói mérték össze tudásukat a tapolcai Széchenyi István Szakképző Iskolában rendezett nemzetközi gasztronómiai versenyen.
A diákok és kísérőik a németországi Halle, és Stadthagen, valamint a lengyelországi Wroclaw városokból érkeztek a megmérettetésre, amelyet a négy város és intézmény forgószínpadszerűen, évente más-más helyszínen bonyolít le. Ezúttal, csakúgy mint négy esztendővel ezelőtt, ismét a tapolcaiak töltötték be a házigazda szerepét, így a magyar diákok hazai pályán bizonyíthattak. A négy csapat tagjai (mindegyikben kettő szakács- és kettő pincértanuló) tegnap reggel találkoztak az intézményben, ahol Láyerné Tóth Éva igazgatóasszony köszöntője után megismerkedhettek a neves szakemberekből álló zsűrivel, egymással, illetve elfoglalhatták „munkaterületüket”.
Amíg a szakácsok a jól felszerelt tankonyhában ténykedtek, a felszolgálók a díszterítéssel és a menükártyákkal foglalkozhattak. Az ifjú szakácsoknak négyfogásos menüsort kellett elkészíteniük, nyolc személy részére, a kötelezően előírt, illetve a szabadon választható anyagok felhasználásával, míg a pincérek koktélt kevertek a zsűrinek, illetve hatszemélyes asztalt rendeztek be precízen, ízlésesen. A diákok gasztronómiai tudását a Török István János (Magyar Gasztronómiai Szövetség alelnöke) vezette zsűri értékelte. Külön pontozták a tálalás kinézetét, a nyersanyag-gazdálkodást, az ízesítést, illetve a koktél készítését, annak ízhatását és díszítését, az asztalok terítését, az ételek, italok felszolgálásának módját, a figyelmességet, udvariasságot, sőt a team-munkát is vizsgálták. A felsorolt szempontok mérlegelése alapján a zsűri úgy döntött, hogy az idén a vándorserleget a Széchenyi szakképző iskola csapata viheti el. A második helyet Stadthagen, a harmadikat Halle, a negyediket Wroclav együttese szerezte meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr94369124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása