Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Otthon van a színházban

2008.04.16. 09:18 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: színház ádám őri gyerekszínész

Tapolca - A monostorapátiban élő, a tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolában tanuló, hatodikas Őri Ádám, korán belecsöppent a színházi világba.
 Két jelentős szerepben mutatkozott be a veszprémi Petőfi színház közönsége előtt a közelmúltban, a Legyetek jók ha tudok című darabban, illetve az Indul a bakterház csibész főszereplőjét alakította. A mindennapos próbák, a nem túl könnyű szövegek megtanulása jelentős terhet rakott a fiú vállára azonban ő ezt egyelőre  jól bírja, sőt kifejezetten szereti, élvezi. - Az tény, hogy időnként nagyon elfáradok, de ez nem minden nap jellemző, azaz nem állandó. - Két éve már szerepeltem az Isten pénze című darabban, aztán az ősszel jött a Legyetek jók ha tudtok. Ekkor, tavaly szeptemberben indult be igazán a "nagyüzem" számomra.  Az azonban nagyon jó, hogy  sok segítséget kapok a felnőtt színészektől, főként  Kőrösi Csaba bácsitól, aki szinte mindenben támogat, akinek a legtöbbet köszönhetek - mondta Ádám. Édesanyja hozzáfűzte, hogy látja a fián, mennyire szereti a színházi világot és nem érzi tehernek, munkának. Sőt, már az is megfordult a fejében, hogy esetleg ezen a pályán indulna el a későbbiekben. Erre Ádám megjegyezte, hogy tisztában van azzal, korai lenne még hatodikas korában erről konkrétan beszélni, de a lehetőség valóban megfordult a fejében. Igaz, a zenét legalább ennyire szereti és nem zárható ki a zenei pálya sem, így édesapjához hasonlóan könnyen erre az útra is kerülhet. Trombitán játszik, a Járdányi Pál Zeneiskolában tanul ezen a hangszeren, Péni Béla tanítványa. A tanulás, színészkedés mellett készül egy országos trombitaversenyre.
 A fiú márcisutól magántanulóként végzi az iskolát, hiszen a napi rendszeres próbák mellett nem tud naponta iskolába járna. Ebben az időszakban rengeteg segítséget kapott az osztálytársaktól, az iskoláktól, úgy gondolja nem lesz gond a vizsgákkal. A matekkal ugyan akadnak gondjai, mert például a geometriai szerkesztést valóban nehéz kizárólag  könyvből elsajátítani, de minden bizonnyal ezzel is megbírkózik, a többi tantárggyal, a tananyag megtanulásával pedig nem lesz probléma.
Ádám szülei elmondták, eleinte azért nehéz volt megszokni fiúk hétközbeni távollétét, főként az édesanyjának, hiszen az apuka Szentendrén dolgozik és csak hétvégén van otthon. Az anyuka a két másik gyermekkel, az ötödikes Veronikával és az elsős Andrissal maradt otthon, illetve a nagymama is velük él. Ő  volt aki elvitette először egy színászválogatóra Ádámot, mondhatni, tulajdonképpen ő indította el a színházi pályán. - A nagymama vitt el az Isten pénze válogatásra, Kádár Zoltánné tanító néni javaslatára.  ő látta meg először a hirdetést, amiben jó hangú gyerekeket kerestek színházi előadáshoz és ő javasolta, próbáljuk meg. A nagymama elvitt, a meghallgatáson alkalmasna találtak, azóta eltelt két év és több szerepben is bemutatkozhattam - tette hozzá Ádám.
 A kistestvér, András, dobos szeretne lenne, bár a Legyetek jók ha tudtok című darabban már ő is szerepelt. Veronika viszont, legalábbis egyelőre, nem vágyik annyira a reflektorfényre, bár még ez is változhat később.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr67427793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása