Tapolca - Az idén is számos különleges étellel és borral kényeztette el az érdeklődőket a Szent György-hegyi napok rendezvénysorozat részeként megrendezett ínyencvacsora.
A Hotel Gabriella éttermében a szervezők és házigazdák nevében Tóth János Zoltán és Mezőssy Zoltán köszöntötték a résztvevőket, s mutatták be a felkínált finom nedűket, illetve ételeket. Minden fogás mellé más jellegű, de mindenképpen Szent Görgy-hegyi bort ajánlottak a közönség figyelmébe. A langyos házi mangalicatepertős pogácsa előtt például a Horváth-pincéből származó, tavalyi Szent György-hegyi Pinot Noir rosét kóstolhatták meg a vendégek. Az ínyencek a bazsalikomos, grillezett jércéhez az Újvári Pince tavalyi olaszrizlingjét, a kakukkfüves vadkacsa raguleveshez a Szent György Borház Cserszegi fűszeresét kóstolhatták meg, míg utána a Borbély családi pincészet Olaszrizlingjét. A fogások közötti szünetekben az Újvári család szürkebarátjával múlathatták az időt az asztaltársaságok.
Az ínyencvacsorán felszolgáltak még balatoni haltriót a Szent György Borház Szürkebarátjával, majd a Szászi Pince Olaszrizlingje és Merlotja után a szürkemarha borjúpaprikás következett. A vacsora édességgel zárult, a mákosguba hársmézzel, vaníliasodóvaé és friss gyümölccsel minden igényt kielégített. Az ízek élvezetét a Horváth Pince 2006-os jégbora emelte.
A Hotel Gabriella éttermében a szervezők és házigazdák nevében Tóth János Zoltán és Mezőssy Zoltán köszöntötték a résztvevőket, s mutatták be a felkínált finom nedűket, illetve ételeket. Minden fogás mellé más jellegű, de mindenképpen Szent Görgy-hegyi bort ajánlottak a közönség figyelmébe. A langyos házi mangalicatepertős pogácsa előtt például a Horváth-pincéből származó, tavalyi Szent György-hegyi Pinot Noir rosét kóstolhatták meg a vendégek. Az ínyencek a bazsalikomos, grillezett jércéhez az Újvári Pince tavalyi olaszrizlingjét, a kakukkfüves vadkacsa raguleveshez a Szent György Borház Cserszegi fűszeresét kóstolhatták meg, míg utána a Borbély családi pincészet Olaszrizlingjét. A fogások közötti szünetekben az Újvári család szürkebarátjával múlathatták az időt az asztaltársaságok.
Az ínyencvacsorán felszolgáltak még balatoni haltriót a Szent György Borház Szürkebarátjával, majd a Szászi Pince Olaszrizlingje és Merlotja után a szürkemarha borjúpaprikás következett. A vacsora édességgel zárult, a mákosguba hársmézzel, vaníliasodóvaé és friss gyümölccsel minden igényt kielégített. Az ízek élvezetét a Horváth Pince 2006-os jégbora emelte.
Utolsó kommentek