Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Vidám Napló-nap a völgyben

2008.10.06. 22:43 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: kapolcs völgy napló nap

Kapolcs - Még a borongós idő, a szemerkélő eső, az időnként kellemetlenül lehűlő levegő sem tudta elrontani a kapolcsi Napló-nap jó hangulatát szombaton.
Reggel, a több éves Napló-napi hagyományoknak megfelelően sporttal indítottak a résztvevők. A kapolcsi pályán ezúttal a Polgármesterek, a Kapolcsi fiatalok és a Napló aranylábú focistái csaptak össze, természetesen szigorúan a labdarúgás és a fairplay szabályai szerint. A nagy, de mindenképpen sportszerű küzdelemben aztán a kapolcsi ifjak bizonyultak a legeredeményesebbnek, ők nyerték a tornát. A második helyen lapunk csapata, míg a harmadikon a polgármesterekből álló együttes végzett.
A fociban megfáradt játékosokat Göntér Gyula házigazda polgármester és kollégái látták vendégeül a művelődési házban, ahol a finom ebéd elfogyasztásán túl kötetlen beszélgetésre is sort keríthettek a résztvevők. A jó hangulatról, kellemes cimbalom-muzsikával Horváth Gyula, azaz ismertebb nevén Csuti bácsi gondoskodott. Számos téma felszínre került ekkor, akár a közbiztonság, vagy a kultúra terén. Szerencsére Kapolcson egyikre sem panaszkodhatnak a helybeliek. Jól működő polgárőrségük van, a bűnözés nem igazán jellemző. A huszonegy aktív tagot számláló polgárőrség vezetője, Korponai László szerint inkább az úgynevezett átuzó bűnözés a jellemző. Azaz nem a helyik köréből kerülnek ki az elkövetők. Ha a kulturális életet nézzük, elég ha csak a Művészetek völgye rendezvénysorozatra gondolunk, amely immár messzefdöldön híressé tette Kapolcsot, sőt talán az egész régiót. A kultúra megérintette és visszavonhatatlanul átformálta az itt élőket. Szabóné Szokoli Éva alpolgármester például azon túl, hogy támogatja, segíti Göntér Gyula polgármester rendkívül aktív munkáját, saját maga is verseket ír. Több kötete jelent már meg, s ezekből egy kedves verset be is mutatott szombaton lapunk munkatársainak.
 
"Zörrenő kockakő
 
Kicsi falum, Kapolcs
átléptem határod
Ódon házaid közt
Szűk utcáid járom.
 
Fáradtan leülök
az útmenti kőre,
Erőre kap lában,
araszol előre.
 
Botladozva járok,
Vonz valami erő,
Lábam alatt halkan
Zörrenő kockakő
 
Erőm egyre gyengül
Kimerül a motor,
Csillogó hópehely
Néma szívemre hull."
 
A délutáni kulturális műsorban bemutatkozhattak a helyi óvodások és iskolások. A siker számukra garantált volt, csakúgy mint az utánuk fellépő Monostorapáti vegyeskar esetében. Azon kívül, hogy kiváló hangulatot teremtettek a fellépők, magukkal ragadták a közönséget. Természetesen sokan várták a Petőfi színház művészét,  Keresztes Gábort, aki önálló műsorral lepte meg a kapolcsi közönséget. A színművész jutalma, az őszinte taps, ezúttal sem maradt el. A kulturális műsor után Göntér Gyula kapolcsi polgármester köszöntötte a megjelenteket és a külön lapunk munkatársait. Barták Péter főszerkesztő beszédében hangsúlyozta, hogy az olvasók mindennapos tájékoztatásán túl, lapunk célja a velük való személyes konkatkus megteremtése, amelyre kiváló alkalmat adnak a megyénkben immár évek óta rendszeren megszervezett Napló-napok. De ebbe a körbe tartozik a rendkívül népszerű gyermekmosoly-pályázat és a Napló-szépe verseny. A programot az előfizető közötti sorlás zárta. Itt a szerencse Györei Annának, Fekete Istvánnénak és Horváth László előfizetőknek  kedvezett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr59700351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása