Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Ötödször is verseny forraltborfőzésben

2008.11.23. 21:24 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: forraltbor badacsonytördemic

Badacsonytördemic - A Badacsony lábánál természetes, hogy két borral összefüggő programot is betervezett a település önkormányzata az idei év utolsó két hónapjára.
A Márton-napi újbor bemutatása már lezajlott a napokban, és a finom a kemencében sült  libából készített vacsora is elfogyott. A résztvevők minden bizonnyal még sokáig őrzik emlékükben a kellemes ízeket és a faluházban lebonyolított 
A másik boros programra december hatodikán várják az érdeklődőket, de itt is elmondható, bejáratott rendezvényről van szó. Immár ötödik alkalommal szervezik meg ugyanis a tördemici forraltborfőző versenyt. Az idei program
 9.30-kor mangalica disznó vágásával és feldolgozásával indul, majd 11 órakor a 150 éves Badacsonyi Borászati Kutatóintézet megkoszorúzásával folytatódik (Badacsonyban a volt Ibos vagy Ramasetter Vince féle ház). Utána, 13 órakor újabb koszorúzás következik, ezúttal a badacsonytördemici Bányászemlékműnél róják le tiszteletüket a résztvevők, majd 14 órakor indítják a forraltborfőző versenyt. 

Kísérő programokben sem lesz hiány, egyebek között kézművesek és környékbeli gazdák termékeinek vására (kecskesajt, továbbá méz, na meg  mangalica disznóságok), kemencében sült finomságok - többek közt Herczeg Ferenc hagyatékában talált recept alapján készített mandulás kalács - , valamint a Badacsonytördemicen  immár elmaradhatatlan  langalló, mangalica-toros ételek, a pálinkaház kínálata vár mindenkit.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr70784913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása