Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Akadály nélkül

2009.01.20. 16:46 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: pályázat projekt akadálymentesítés tapolca

Tapolca - A város vezetése a jogszabályban előírt akadálymentesítésre vonatkozó feladatok végrehajtása mellett erkölcsi kötelezettségének tartotta az akadálymentesítés mielőbbi, komplex megvalósítását.
A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés alapkövetelménye a fizikai és  infokommunikációs akadálymentesítés együttes magvalósítása. A mindezt megvalósító,  tízmillió forintos  uniós támogatással meholdott  akadálymentesítési projekt elkészült,  hivatalos átadását január harmincadikán rendezik.  Amint azt megtudtuk, a   beruházás  során  biztosítani kellett az épület gépjárművel  történő  megközelíthetőségét,  a   parkolóhelyekről történő akadálymentes bejutást a hivatali épületbe,  és  az  okmányirodai szolgáltatások  igénybe vehetőségét.  Itt más közigazgatási ügyek teljes körű ügyintézésére is lehetőség nyílik, ugyanakkor a kultúrált ügyfél-tájékoztatás, a várakozás feltételei, a mellékhelyiség biztosítása is megfelelnek  a kívánalmaknak.  A   hivatal belső udvara gépjárművel könnyen megközelíthető,  az udvar  forgalma szabályozható, így az itt  ki lehetett  alakítani akadálymentes parkolóhelyeket.     A kistérségi határokat is meghaladó területen  dolgozó okmányiroda  megközelítése  egyébként  mindkét bejárat felől korszerűbb lett,        vezetősávokkal, tájékoztató táblákkal, a meglévő világítás káprázásmentes átalakításával segítik az ügyefelek tájékozódását.    A  polgármesteri hivatalban a földszinten ügyfélhívórendszerrel ellátott esélyegyenlőségi irodát alakítottak ki.    Itt, ebben az irodában  az adott ügyben illetékes  munkatárs  fogadja az ügyfeleket.      A  projekt keretein belül  megfelelő rámpát építettek, és kicserélték a főbejárati ajtót.

A  hivatal  főbejáratától és az udvari bejárattól kontrasztos  vezetősávok segítik az ügyfeleket  az  esélyegyenlőségi irodához, az okmányirodához, az akadálymentesített információs pulthoz, az  akadálymentesített okmányirodai információs pulthoz és az akadálymentes wc-hez. A  helyszíneket káprázásmentes fényforrásokkal világítják meg.  Az ügyfélváróban  akadálymentes, úgynevetett "térdszabad"  ügyfélfogadó pultot létesítettek. Gondoskodtak az esélyegyenlőségi iroda akadálymentes  megközelítésének  biztosításáról. A vakok- és  gyengén látók számára megfelelő,  kontrasztos útbaigazító táblákat és piktogramokat, valamint Braille  írással készült információs táblákat helyeztek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr28891395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása