Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Akadálymentesen, modern környezetben

2009.01.31. 20:37 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: hivatal tapolca polgármesteri akadálymentes

Tapolca - Tízmillió forint összegű támogatást nyert a város önkormányzata a KDOP "Utólagos akadálymentesítés támogatása" című pályázatán a polgármesteri hivatal utólagos akadálymentesítésére, és önkormányzati ügyfélszolgálat kialakítására.

Az uniós támogatással megvalósított beruházást tegnap adták át ünnepélyesen Tapolcán.  A meghívott vendégeket, a résztvevőket Sólyom Károly alpolgármester köszöntötte, majd nagy vonalakban ismertette a projekt paramétereit.  Amint az elhangzott, a fejlesztés keretein belül  megfelelő rámpát építettek, és kicserélték a főbejárati ajtót. A  hivatal  főbejáratától és az udvari bejárattól kontrasztos  vezetősávok segítik az ügyfeleket  az  esélyegyenlőségi irodához, az okmányirodához, az akadálymentesített információs pulthoz, az  akadálymentesített okmányirodai információs pulthoz és az akadálymentes wc-hez. A  helyszíneket káprázásmentes fényforrásokkal világítják meg.  Az ügyfélváróban  akadálymentes, úgynevetett "térdszabad"  ügyfélfogadó pultot létesítettek. Gondoskodtak az esélyegyenlőségi iroda akadálymentes  megközelítésének  biztosításáról. A vakok- és  gyengén látók számára megfelelő,  kontrasztos útbaigazító táblákat és piktogramokat, valamint Braille  írással készült információs táblákat helyeztek el. Továbbá létrehoztak egy  barátságos "sarkot" is a bejárattól balra, ahol a téglafalon a város címere látható, illetve a mindenkori vezetők nevei is olvashatók, és számos szép városfotó is látható.
Pál Béla a Közép-Dunántúli Regionális Tanács elnöke az összefogás fontosságáról tett említést beszédében, s utalt a rendezvény előtti sajtótájékoztatóra is, ahol Lasztovicza Jenővel közösen jelentették be a megyénk négy kistérségét is érintő, összességében 1,4 milliárd forintos szennyvíz-fejlesztés elindulását, ami szintén az együttműködés eredménye. A megyei közgyűlés elnöke is ezt a gondolatsort folytatta és hangsúlyozta, hogy a fejlődés és a köz érdekében félre kell tenni a politikai ellentéteket, vitákat. A pályázatban résztvevő Váti Kht ügyevezetője, Kajdi Ákos szintén gratulált a tapolcaiaknak, akik egyébként közel negyven hasonló jellegű pályázóval együtt nyerték el a támogatást az akadálymentesítésre. A pohárköszöntő után Papp Zoltán Tamás városi főépítész kísérte végig a vendégeket a szépen megújtott polgármesteri hivatalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr83921038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása