Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Csak a törvényességet szeretne...

2009.01.31. 20:29 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: pöttyös melinda pál kilakoltatás végrehajtó major

Az elmúlt években sajnos sokan kerültek az utcára eladósodás miatt, számos  vállalkozás ment tönkre, s árverezték el az adósság biztosítékául szolgáló vagyont, házat, autót,  egyéb eszközt, értéktárgyat.  Az okok között főként a felelőtlenül felvett hiteleket, illetve a dominóelven továbbható  körbetartozásokat találhatjuk.   Vannak, akik saját-, míg előfordulnak  olyanok is, akik más hibájából kerültek nehéz helyzetbe.  S ha ez utóbbi esetben,  a végrehajtási  szakban még törvénytelenség esélye is felmerül  , akkor ember legyen a talpán, aki ennek a végére tud  járni és küzd az igazáért.  
 

 Egy kilakoltatás kapcsán ismertem meg még 2006 tavaszán Pál Melindát   is, aki a nemesgulácsi Pöttyös majorban lakott. Ugyanis a hölgy  akkor arról értesítette lapunkat, hogy   szerinte jogtalan eljárást kezdeményeztek ellene.  Akkor aztán végül nem kellett kiköltöznie neki, fiának, párjának, és  az állatok (lovak) is ott maradhattak.  Az ügy azóta számos meglepő fordulatot hozott,  de   azt is jól  szemlélteti, hogy hazánkban a bürokrácia végtelen útvesztője kígyóként  tekeredik az egyszerű, hétköznapi ember köré, s keseríti meg, vagy teszi tönkre  életét.
 
 A kilakoltatási kísérletek aztán folytatódtak, és  éppen egy évvel ezelőtt történt,  hogy a végrehajtó,  rendőri biztosítás mellett "kipakoltatta"   a Pöttyös-majorból az ott élő család minden ingóságát, a  földes, sáros útra.    Tankönyvek lapjait fújkálta a hideg szél, tévé, laptop a szabad ég alatt hevert.
 A kilakoltatott asszony, Pál Melinda kórházban feküdt, terhesen, a szülésig alig néhány napja volt hátra. Közben élettársa és tizenöt éves fia igyekeztek menteni a menthetőt. Hordták az ingóságokat az élettárs szüleihez, és a tizenkét - szintén kilakoltatott - vemhes lovat próbálták elhelyezni valahol a faluban, fedett helyen.  A többi állatról csak a következő napon tudtak gondoskodni.  
 
 Pál Melinda akkor is, mint korábban már többször,  határozottan állította, hogy szerinte törvénytelen a kilakoltatás, sőt nemcsak az, hanem már az évekkel korábban megtörtént árverés is az volt,  hiszen a legelső foglalási jegyzőkönyv elkészítésekor is szabálytalanságok történtek és az akkori végrehajtót jogerősen közokirat-hamisítás miatt el is marasztalta a bíróság.
   Több végrehajtási kifogást adtak be a bírósághoz, azonban ezek jelentős részét elutasították. De volt olyan kilakoltatási végzés, amit kiadott a bíróság, majd később visszavont. Sőt, volt olyan bírói végzés, amelyben  költségmentességet kapott Melinda, aztán később az eljárási illetéket követelte tőle ugyanaz a bíró és ezért nem terjesztett fel például egy  fellebbezést a megyei bíróságra.
 A tavalyi  kilakoltatással kapcsolatban úgy vélte az asszony, hogy függetlenül minden előzménytől, az már önmagában sem felel meg a hatályos jogszabályoknak. Ugyanis egyrészt december 1 és március 1 között nem lehet senkit, sehonnan kirakni, legalábbis 2007-ben még élt ez a törvény,  másrészt kiskorú is lakott az ingatlanban. Ráadásul az állatokat sem lehetett volna csak úgy kihajtani a szabad ég alá és az ingóságokat is fedett helyre kellett volna szállítani - vélekedett akkor Pál Melinda.  
 
 Aztán a napokban ismét megkeresett a hölgy  és arról tájékoztatott, hogy újabb  - talán  hamis, esetleg utólag készített és visszadátumozott,  de mindenesetre a józan logikának mindenképpen ellentmondó - foglalási jegyzőkönyvek kerültek elő, miután betekintést kértek az iratanyagba.
 - Az már önmagában  egy nagy kaland volt, hogy  hozzáférjek az ügy dokumentumaihoz.  Először is írásban kellett kérelmezni a betekintést, amit tavaly  december elején meg is tettem.   Telefonos érdeklődésemre a  válasz az volt, hogy a végrehajtó üzeni, nincsenek nála az iratok. Ezután elmentünk ügyfélfogadási időben a végrehajtói irodába, ahol egy újabb kérelmet  írtunk, de az ott lévő (másik végrehajtó) munkatárs nem akarta átvenni, mondván, azt csak az ügyben illetékes  végrehajtó veheti át, aki persze ügyfélfogadási  időben nem tartózkodott a helyén. Aztán nagy nehezen  mégis átvette az úr, miután azt javasoltuk, hogy akkor arról adjon egy írásos nyilatkozatot, hogy nem veszi át tőlünk a kérelmet - sorolja Melinda  a történteket.
 Aztán eljött december  10, újabb feketeleves, amikor a végrehajtó közli  Melindával telefonon, hogy nem tekinthet bele az iratokba, mert ez már egy lezárt ügy, meg  különben  is Pál Melinda néven nincs   semmilyen irat. Ugyanis az ügy elindulásakor még volt férje (akitől maga az adósság végül is elindult)   nevét viselte,  s így Bedi Tiborné néven szerepelt.  Aztán hosszas beszélgetés után Melindának mégis sikerül meggyőznie a végrehajtót, hogy van joga betekinteni az anyagba.      Eljön a "nagy nap" , bár a Melindával tartó  barátot először nem akarják  a dokumentumokhoz engedni, de a "meghatalmazás", mint varázsszó  működik.  Jegyzetelnek az eléjük tárt anyagokból, mert   a fénymásolást nem engedik, arra egy későbbi időpontot, december 30-át jelölik ki.    Érdekességként előkerült még négy, eddig általuk nem ismert foglalási jegyzőkönyv, amit a  szóban forgó végrehajtó készített még 2001-ben, legalábbis a rajta lévő dátum alapján.  Eszerint ugyanazon a napon, öt foglalást végzett a Pöttyös majorban, nagyjából két órás különbségekkel (tehát vagy ott töltötte az egész napját, vagy mindannyiszor utazott irodája és a helyszín között, bármelyik is legyen, mindenesetre érdekes). Harmincadikán aztán  az asszony megkapja a fénymásolatokat, igaz azt már csak otthon veszi észre, hogy abból három hibásan lett lemásolva, ugyanis azokon  képeslap méretű bizonylattal lett kitakarva egy-egy   felület.
 - Emiatt idén január 12-én   hívtam a végrehajtót, de azt mondták, hogy ő már nem dolgozik az irodában, írjak egy kérelmet.  Ez már több a soknál azt hiszem, de   mindenképpen kiállok a magam igazáért,  és  addig folytatom az utánajárást, amíg ez be nem bizonyosodik. Tudom, hogy  már maga az árveréshez vezető út jogtalanságokkal volt kikövezve, amit aztán tetéztek a hamis jegyzőkönyvekkel "igazolt" foglalások, a szabálytalan kilakoltatási kísérletek és a tavaly januári kilakoltatás. Semmi mást nem  akarok, mint ami  elvileg mindenkinek megjár: törvényességet, a hatályos a törvények betartását, és ezért elmegyek a végsőkig -  mondta zárszóként Pál Melinda.
Az üggyel kapcsolatban telefonon  kerestük  a végrehajtó irodát, de ott  azt  az információt kaptuk, hogy számukra a törvény tiltja, hogy  az ügyben a sajtónak nyilatkozzanak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr47921024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása