Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Mozgalmas félév a Batsányiban

2008.06.12. 13:20 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: központ batsányi művelődési zentai vogé

Tapolca - Számos kisközösségi esemény jellemezte a Batsányi művelődési központ első félévi tevékenységét, az intézmény dolgozói egy percig sem unatkoztak.
Így vont mérleget röviden az első félévről Zentai Gábor igazgató. Amint azt  megtudtam, az intézményben huszonhét közösség tevékenykedik folyamatosan. A makett építők két országos versenyen, Szolnokon és Marcaliban vettek részt, a vasútmodellezők Székesfehérváron mutatkoztak be sikerrel, s szerezték meg többszáz látogató elismerését.  - A reneszánsz év jegyében 46 ismeretterjesztő előadást tartottak nálunk zenei, művészeti, történeti, történelmi témákban és 8 kiállítást rendeztek,  jelentős érdeklődés mellett. Bemutatkoztak a Bakony fotóklub művészei, de a népművészet és a gasztronómiai is terítékre került. Képzőművész körünk tagja, Somlai Julianna Győrben mutatta be ikonjait. A leglátogatottabb tárlatunk  a 42 éves város fejlődését bemutató kiállítás volt, melyet több mint háromezer látogató tekintet meg másfél hónap alatt. Elismerést érdemel a Kortárs művészek bemutatkozása is 2 alkalommal - sorolta Zentai Gábor.
  A Batsányi művelődési központ három könnyű műfajt képviselő zenekarnak is helyet biztosít. Ezen kívül nyugdíjas klubjuk is tartalmas,  jól megtervezett programokkal ajándékozza meg a tagságot. Több kirándulást szerveztek az elmúlt időszakban, jártak Szombathelyen, Székesfehérváron, Nagykomáromban, Somogyváron. Versmondó versenyeken vettek részt Debrecenben és Dunakeszin. Különösen nagy létszámot mozgósítottak a hagyományos májusfa kitáncoláson. Gárdonyban a Nagyszülő-unokák találkozóján vettek részt képviseleti jelleggel, melyet az Országos Nyugdíjas Szövetség rendezett.   - Hagyományőrző népdalkörünk például a Szent-György Napok megnyitóján mutatta meg tudását. Az intézmény Batsányi Kórusa több hazai fellépés között nemzetközi kórustalálkozón vett részt a szlovákiai Nagymegyer városában, ahol 6 szlovákiai magyar kórus mellett 4 magyarországi  kórus emlékezett Bárdos Lajosra és koszorúzta meg   Bartók Béla szobrát a város főterén.  Tanfolyamaikon - számítástechnika, frissítő masszás, kéz- és lábápolás, angol-német nyelvtanfolyam -  negyvenhárman képezték magukat.

Zentai Gábor igazgató adatai szerint nyolc kiállítás, számos kisközösségi program, két író-olvasó találkozó, valamint negyvenhat ismeretterjesztő előadás   is fémjelezte  a tapolcai Batsányi János Művelődési Központ elmúlt fél esztendejét.  A különböző témákat érintő programok meghívott előadói között többek között dr. Scher József alezredessel, Tapolca rendőrkapitányával, dr. Zsiray Ferenccel a Városszépítő Egyesület elnökével, dr. Oray Győző ismert szakorvossel, dr. Vekerdy Tamás gyermekpszihológussal találkozhattak az érdeklődők, de kiállítást nyitott meg Sólyom Károly  tapolcai alpolgármester, koszorúzott Marton József - a másik tapolcai  alpolgármester -  az intézményben lévő Batsányi szobornál.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr90516401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása