Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Tapolca nagy napja

2009.03.24. 16:50 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: tapolca kinizsi városnap ünnepség

Tapolca - Immár negyvenhárom esztendeje város Tapolca. 1966-ban másodszor kapta meg ezt a rangot, amelyre az azóta eltelt időszakban rá is szolgált.
Az idei városnapi ünnepséget pénteken rendezték, az időközi  választás miatt kissé korábban a megszokottnál. Az ünnepi testületi ülést  Császár László önkormányzati képviselő  nyitotta  meg. Beszédében megemlékezett Ács Jánosról, Tapolca  decemberben elhunyt polgármesteréről, majd   nagy vonalakban ismertette  a  kisváros történelmét,  a legrégebbi emlékektől kezdődően,  napjainkig bezárólag.     Szólt  az elmúlt tíz év fejlesztéseiről,  beruházásairól, amelyekből Ács János is jelentős érdemeket szerzett. 
 Az eddigi  hagyományoknak megfelelően ezúttal is városi kitüntetések átadásával mondtak köszönetet azoknak, akik munkájukkal, áldozatos  tevékenységükkel példaként szolgálhatnak minden itt élőnek. Tapolca Város díszpolgára  posztumusz  címet adományozott a képviselő-testület Ács Jánosnak. Tapolca Városért kitüntető címet  vehettek át  a Kinizsi Táncegyüttes és Kulturális Egyesület tagjai,  a Kinizsi megalakulásának tizenötödik évfordulója alkalmából.  Csakugyan Tapolca Városért az elismerésben részesült dr. Zsiray Ferenc, a Tapolcai Városszépítő Egyesület elnöke.
Tapolcai Közszolgálatért kitüntetést kapott Schönherrné Pokó Ildikó, a polgármesteri hivatal pénzügyi irodavezetője és Németh Mária, a polgármesteri hivatal főmunkatársa. Tapolcai Nevelésügyért kitüntetésben részesült Csizmadia László, a Széchenyi István Szakképző Iskola pedagógusa, Bárány Andrásné, a Tapolcai Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének pedagógusa, Viasz Ferencné, a Tapolcai Általános Iskola Batsányi János  Tagintézményének pedagógusa, Nagy Judit, a Tapolcai Óvoda Szivárvány Intézményegységének óvodapedagógusa, Kocsis Béláné, a Batsányi János Gimnázium és Kollégium matematika-fizika szakos pedagógusa. Tapolcai Egészségügyért és Szociális ellátásért kitüntetést kapott Czeiner Pálné szociális gondozó és dr. Rövid Klára gyermekorvos. A kitüntetettek nevében dr. Zsiray Ferenc mondott köszönetet, majd Szentpéteri Csilla zongoraművész adott remek koncertet zenésztársaival.

A városnapi ünnepség   László Zsolt tapolcai fotós kiállításának megnyitójával kezdődtek. A tárlatot Marton József alpolgármester nyitotta meg, majd Hangodi László történész, a helyi múzeum igazgatója ajánlotta azt a  közönség figyelmébe.    Mint mondta, a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában kiállított   fotók tulajdonképpen  csak szűk keresztmetszetét nyújtják a szerző tevékenységének, eddigi  munkásságának. Szép tájképek,  portréfotók,  élettel teli, mozgalmas sportfotók, állatokat  megörökítő fényképek, valamint csodálatos  légifelvételek tárulnak a nézők elé. A kiállítást már az első napon rengetegen látták, s aban minden jelenlévő egyet értett, valóban érdemes végigböngészni a  látványos tárlatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr91022787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása