Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Folytatódó fejlesztések

2007.01.06. 15:25 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés tapolca

Tapolca - A városban az idei évben is előtérbe helyezik a fejlesztéseket és minden pályázati lehetőséget megragadnak a tervek valóra váltása érdekében.
Mindezt Ács János polgármester jelentette ki a néhány nappal ezelőtti újévi fogadáson, ahol a 2006-os esztendő eredményeinek ismertetése mellett az idei tervekről is beszámolt. Mint mondta, továbbra is következetes, célraveztető, Tapolca érdekeit szem előtt tartó városfejlesztést, városüzemltetést kíván megvalósítani.
- Az elmúlt időszakban a város gazdálkodását stabilitás jellemezte, a működéshez nem kellett hitelt felvenni. Ez azonban nem volt egyszerű feladat, az eredményeket fegyelmezett, odafigyelő gazdálkodás mellett tudtuk megvalósítani. Talán vannak olyan, akik azt mondják, hogy 2006-ban a tervezett feldatatokhoz képest kevesebbet sikerült megvalósítani. Azonban a gazdasági, politikai környezetet figyelembe véve, ez egyáltalán nem volt kevés. A biztonságos működés mellett növelhettük az önkormányzati vagyont, az elmúlt négy évben ez több mint egymilliárd forint gyarapodást jelent - hangsúlyozta a polgármester.
Tapolcán az 5,2 milliárdos költségvetésből mintegy 830 millió forintot fordítottak fejlesztésre, beruházásra, felújításra tavaly. A legjelentősebb munkák között említette Ács János a kertvárosi és a déli városrészt érintő szennyvízcsatornázás befejezését. - A több éves, mintegy 543 millió forint értékű munka jelentős mértékű pályázati támogatással, lakossági és önkormányzati hozzájárulással készült el 2006 első félévében. Befejezéshez közeledik a csatornázás harmadik üteme is. A hálózatba még be nem kapcsolt városrészeket érintő projekt 350 millióból valósul meg. A Tapolca-Diszel városrészben elindult környezetvédelmi fejlesztés közel négyszázmillió forintos fejlesztést jelent. A beruhások során huszonhat kilóméter gerincvezeték építése, 1700 házi beközés és huszonöt kilóméternyi úton burkolatépítés valósult meg. A Közép-Dunántúli régió támogatásával megújulhatott a keleti városrész egyik fontos közlekedési útvonala, a Berzsenyi út, mintegy 22 millió forint felhasználásával - hangsúlyozta a polgármester.
Tavaly új központi orvosi ügyelet létesült kistérségi összefogással (50 millió Ft), felújították a Bárdos iskolát (60 millió), új burkolatot kapott két utca (10 millió Ft), a Nagyköz utcát az önkormányzat önerőből újította meg.
A polghármester szerint a városi kórház működtetésének átalakítása új fejlesztési forrásokat nyitott meg az egyébként teljes egészében önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanegyüttes esetében. - Az elkövetkező önkormányzati ciklusban közel 800 millió forint összegű fejlesztésre számíthatunk. Már az idén új szakrendelők kialakítása, jelentős ingatlan - és műszerfejlesztés várható. A kórház nem eladva, hanem megmentve lett, ami az elmúlt időszak egészségügyi átalakításait figyelembe véve igencsak jelentős dolog -szögezte le Ács János, majd nagy vonalakban ismertette az idei terveket.
 Sikeres pályázatnak köszönhetően elkezdődhet a Tapolca - új köztetemető és Diszel városrész közötti kerékpárút kiépítése. A várhatóan 158 megyei település hulladékkezelési problémáját megoldó, Észak-balatoni regionális szilárd hulladékkezelési rendszer tapolcai megvalósítása is elindulhat az idén. A 10 milliárd forintos beruházás keretében teljes körű szelektív hulladékgyűjtési rendszer működik majd, illetve átrakó és válogató telep épül. A polgármester bízik abban, hogy a még 2004-ben benyújtott és az azóta forráshiány miatt tartaléklistán szereplő, 543 millió forint összegű városrehabilitációs pályázat megvalósítása, a második nemzeti fejlesztési terv égisze alatt elkezdődhet. Ezzel lehetőség nyílna a romos alsómalom és molnárház helyreállítására, valamint új burkolatot kapnának a projektben érintett utcák, terek, járdák, megújulnának a főtéri épülethomlokzatok, megtörténne a belvárosi irodaház környezetbe illesztése, a Tamási Áron művelődési központ felújítása és befejezdőne a Köztársaság téri parképítés. Az önkormányzat ezen kívül tervezi még az elavult városi piac átalakítását, újjépítését egy korszerű áruház létesítésével együtt és a városi intézményhálózat átalakítását.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr26254489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása