Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Mesterek tornája négy- és öttusában

2007.05.06. 15:23 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: mesterek sümeg öttusa négytusa tornája

Sümeg - Osztrák és cseh csapataranyat hozott a szombat este bejeződő VII. Masters (Mesterek) öttusa és négytusa Európa bajnokság. A Sümegen rendezett tornán a magyarok egyéniben ezüst- és bronzérmet szereztek, csakúgy mint a csapatversenyeken.
Az öttusa váltó csapatversenyek szerzdán kezdődtek. Az úszást a celldömölki Vulkán uszodában rendezték, a többi versenyszámot már Sümegen. A pisztolylövészetet az Ady iskola tornatermében, a párbajtőrvívást a Ramasetter iskola tornatermében, a lovasokat a Várkertben, a futókat a vár tövében kialakított pályán tekinthették meg az érdeklődők. Pénteken zajlottak az öt- és négytusa női- és férfi egyéni versenyszámok, a szerdai csapatversennyel azonos sorrendben, a lovaglást és a futást szombaton bonylították le.
 A női négytusa egyéni versenyben német győzelem született, egy német ezüst és egy svájci bronz mellett. Az öttusa női egyében osztrák versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára, a második és harmadik helyet viszont két magyar, Hoffmann Ibolya és Kovács Zsuzsanna szerezték meg.
A férfi négytusa egyéniben a cseh győzelem született, a második helyet a svájci, a harmadikat a német versenyző vehette át. Az osztrákok egy arany és egy ezüst éremmel zárták az öttusa férfi egyéni versenyt, a bronzérmet a svájci öttusázó érdermelte ki. A négytusa csapatversenyben Csehország érte el a legjobb eredményt, Magyarország (Bakó Lajos, Rajszky László, Erdős Csaba) második, Németország harmadik lett. Az öttusa csapatversenyben Ausztira örülhetett az Európa bajnoki címnek, itt Ukrajna együttese szerzett ezüst érmet, míg a magyar együttes (Dobi Lajos, Rab Attila, Mikó György) a bronzérmet vehette át.
Az eredményhirdetésnél az egyéni díjakat dr. Rédei Zsolt Sümeg polgármestere, valamint a rendezőbizottság tagjai adták át, az öttusa csapatérmeket pedig a tavaly elhunyt öttusázó, sportember Tóth Zsigmond felesége és gyermekei nyújtották át a versenyzőknek. A sümegi versengés rendezésében nagy szerepe volt a Magyar Öttusa Szövetségnek, hiszen innen Pécsi Gábor technikai igazgató-főtitkár révén anyagi és logisztikai támogatás is érkezett. Szintén meg kell említenia sümegi Capári Rónertet és lovasiskoláját, hiszen a versenyben résztvevő lovakat ő biztosította. A szép és rendezett környezetettel pedig a várkapitány, Papp Imre, az iskolai tornatermi helyszíneknél pedig Tobakné Bella Mária igazgató járult hozzá a zökkenőmentes és kulturált lebonyolításhoz. A résztvevők és a szervezők az eredményhirdetés utáni banketten egyetértettek abban, hogy jó választás volt Sümeg a hetedik Mesterek tornájának megrendezésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr83254486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása