Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

A test és a lélek tornája

2008.03.16. 11:30 | szj. | Szólj hozzá!

Tapolca  _ Egy torna, egy mozgáskultúra, ami az Egyesült Államok után immár Európában, hazánkban, sőt már a környező országokban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A test és a lélek tornájának is nevezett Pilates közkedveltségét, a bárki által elsajátítható mozgásformákkal, illetve a korfüggetlenségével magyarázzák. Mint ahogy egynémely társasjáték dobozán olvasható, itt is érvényes, hogy „ajánlott 10 és 99 év között bárkinek”.
A torna egyik legismertebb hazai edzője, képviselője mindenképpen a tapolcai Solymosi Antal, aki az általa rendszeresen tartott edzéseket a közelmúltban megfejelte egy zenés Pilates tornát bemutató önálló, otthoni edzést elősegítő dvd-lemezzel is. A lemez első kiadását nagyon hamar elkapkodták a fővárosban, és ma már négy szomszédos országban is forgalmazzák.
Solymosi Antal a dvd iránti komoly igényt már csak amiatt is nagy dolognak, tartja, hogy maga a torna néhány évvel indult el hódító útjára Magyarországon. A tapolcai sportember is ekkor kezdte az első edzéseket szervezni Tapolcán, aztán röviddel később Keszthelyen, Sümegen, majd Sárváron. Az első hetekben, hónapokban még a torna kedvező hatásáról, a kiegyensúlyozottságról, a testi-lelki harmóniáról igyekezett minél több embert tájékoztatni, azonban akik csak egyszer is ellátogattak egy edzésre, vagy látták a dvd-felvételt, már tisztában vannak azzal a jótékony hatással, amit a torna ad, szemben minden civilizációs ártalommal.
- A sporttal természetesen nem új a kapcsolatom, hiszen már régóta karatézom, fekete övem van, most készülök a második dan megszerzésére. Talán ennek is köszönhető, hogy a hozzám járó, mozogni vágyó emberek elfogadtak, és hitelesnek tartanak. Az élet különböző területein sok mindent kipróbáltam már, és a korábbi vállalkozásaimhoz hasonlóan itt is alulról kezdtem az építkezést, türelmesen. Az viszont már engem is meglep, hogy ennyire gyorsan beigazolódott, amit csinálok, azt jól csinálom –mondta mosolyogva, a rengeteg pozitív visszajelzésre utalva Antal.
A sportembertől megtudtuk, heti nyolc edzést tart az említett négy városban. A „tanítványok” között minden korosztály megtalálható,a tizenéves fiataloktól, a nyugdíjasig.
- Volt egy nyolcvanhárom esztendős néni, aki megjelent az egyik foglalkozáson és azonnal több alkalomra szóló „bérletet” szeretett volna vásárolni. Mondtam neki, hogy azért egy-két edzést várjon ezzel, legalább próbája ki először a Pilatest. Persze nagyon tetszett neki, és most már a sokadik edzésen van túl, örömmel végzi a gyakorlatokat. Ebből is látszik, a torna egyik legnagyobb erénye az, hogy nincs nemhez és korhoz kötve. Szakember irányításával bárki végezheti a gyakorlatokat, kellemes, relaxáló zene mellett. Tulajdonképpen a négy városban tartott heti nyolc edzés egyáltalán nem terhel meg engem sem, sőt, ha a terembérleteket, meg egyéb adminisztratív terheket nézem, sokkal inkább pihentet, kikapcsol. Emellett van időm rendszeresen és módszeresen készülni az előttem álló karatevizsgára, ami a kyokushint tekintve azért elég keménynek ígérkezik – tette hozzá Solymosi Antal.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr62382982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása