Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Folytatódó fejlesztések Tapolcán

2008.03.27. 14:57 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztések ács jános tapolca

Tapolca - A város a 2007-re tervezett beruházásokat, fejlesztéseket hitel nélkül tudta megoldani, és úgy tűnik ez a tendecia az idei évben is folytatódik. Így jellemezte röviden Tapolca pénzügyi helyzetét Ács János polgármester. Mint elmondta, az elvárásként megfogalmazott kiegyensúlyozott, fegyelmezett gazdálkodást tudták tartani és az egyre  csökkenő állami támogatás ellenére is folytatni szeretnék. - Tény, hogy a 2008-as évben némileg mások a kondíciók, hiszen költségvetési szempontból teljes egészében levált rólunk a kórház, illetve a megyei fenntartásba átadott intézmények is módosították a számokat. Azonban még így is több, mint négymilliárd forintból gazdálkodhat az önkormányzat, és bízom abban, hogy folytatva jelenlegi városvezetés a közel tíz éves gyakorlatát, továbbra sem lesz szükség működési hitel felvételére.
A polgármester úgy vélte, hogy a tavalyi - egymilliárdos - kötvénykibocsátás nemcsak menekülő útvonalat, hanem fejlesztési biztonságot is jelent az önkormányzat számára. Ugyanis a jelenlegi állami támogatás  jóformán elmegy az intézményrendszer működtetésére, így pályázati önrész képzésére majdhogynem a kötvénykibocsátás volt az egyetlen lehetőség.
- Májusban a képviselő-testület elé kerülhet a már most is megtekinhető rendezési tervünk, illetve a tavasszal megkezdődhetnek a feltáró munkák, próbafúrások az egészségturimzus fejlesztése céljából. A kötvényből szárnmazó bevételből új lakótelkek kialakítását is tervezzük, illetve nagyobb összegű városfejlesztési pályázatok önrészéhez használjuk majd fel. A volt honvédségi ingatlanok állandó beszédtémát adnak a helyi lakosságnak, így ezzel kapcsolatban megjegyzném, már rendelkezünk minden szükséges szakhatósági engedéllyel, és még a tavasz folyamán megnyílnak azok a lehetőségek, amelyek elősegíthetik az ingatlanok mielőbbi hasznosítását. Érdeklődő befektetők természetesen már vannak, de erről majd a pályázati kiírás után tájékoztatjuk a lakosságot. A  korábban megfogalmazott célok természetesen nem változtak, sport-, vagy logisztikai, kereskedelmi központ létesítét, turisztikai beruházást, esetleg környezetbarát munkhelyterentő ipar telepítését tudunk itt elképzelni. Sajnos a foglalkoztatottság tekintetében Tapolca is vesztese a rendszerváltásnak,  nagyon sok munkahely szűnt meg nálunk is. Éppen ezért kiemelten fontos kérdés számunkra a laktanyai projekt, amely jelentősen javíthat a foglalkoztatottsági mutatókon is.
A polgármester azt is elmondta, hogy az idén,   a diszeli városrész szennyvízcsatornázával teljes egészében befejeződik a településen a csatornázás, valamint folytatódhat a  kerékpárút építése. Az önkormányzat tízmillió forintot nyert a városháza akadálymentesítésére, negyvenmilliót a kerékpárútra, elkészült   a pályázat az Ipar utca felújítására, és a Kazinczy iskola háromszázmilliós  felújítására.
Az integrációs városfejlesztési tervről áprilisban tárgyal a képviselő-testület. Az anyag tartalmaz minden aktuális, megoldandó porblémát, felméri a város intézméynhálózatát, a közlekedési terveit, sőt a lakosság általános közérzetét is. A többszáz oldalas anyag a város teljes keresztmetszetét bemutatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr66399109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása