Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Visszaeső végrehajtó?

2008.04.03. 10:26 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: kilakoltatás végrehajtó visszaeső közokirathamisítás

Nemesgulács - Okirathamisítás, hamistanúzás bővíti a már eddig is tekintélyes eseménylistát a nemesgulácsi Pöttyös majorban élő család kilakoltatása kapcsán.
Már korábban beszámoltunk arról, hogy a majorból januárban kilakoltatták Pál Melindát - aki akkor szülés miatt éppen kórházban feküdt - illetve élettársát és kiskorú fiát. A bírósághoz azonnal végrahajtási kifogást adtak be, hiszen szerintük télen eleve nem is lehetne senkit sem kiköltöztetni, illetve mivel kiskorú gyermek is érintett, egyéb szabályokat is figyelembe kellett volna vennie az eljáró hatóságnak. Ráadásul a végrehajató közreműködésével az út szélére, a sárba kipakolt ingóságok egy része megsérült, illetve több dolog el is tűnt.
Pál Melindától megtudtuk, hogy a legutóbbi bírósági tárgyaláson újabb "érdekes" körülmények derültek ki. - Például az, hogy a végrehajtót immár visszaesőként marasztalta el közokirathamisításért a bíróság, illetve a másik fél - a szerintünk jogtalanul ingatlanvagyonhoz jutó férfi - hamis tanúzásra biztatott fel egy középiskolás lányt, aki végül összeomlott a bíróság előtt és visszavonta korábbi állításait. Így az ellenünk eljáró végrahajtó immár visszaeső közokrirathamisítóként felfüggesztett börtönbüntetést kapott másodfokon, a végrehajtást kérő "új tulajdonos" ellen pedig hamis tanúzásra való felbujtás címén indult eljárás - hangsúlyozta Melinda. Majd hozzátette, kiderült már az is, hogy eleve a három évvel ezelőtti árverés sem felelt meg a szabályoknak , hiszen a majort, a tanyához hasonlóan 70 százalék alatti áron nem is lehetne volna  értékesíteni. Ezzel szemben náluk az adósság behajtását úgy kívánta megoldani a végrehajtó, hogy ötven százalékos áron értékesítette az igantlanokat, amelyet közvetett úton szerzett a már említett férfi. - Az az árverés, ami miatt mi végül most januárban utcára kerültünk, szabálytalanságokkal, sőt akár bűncselekményekel is terhelt akció volt, és ennek bebizonyításáért a végsőkig elmegyünk - fogalmazott.
 
A januári kilakoltatással kapcsolatban a bírósághoz beadott végrahajtási kifogásra eddig válasz nem érkezett, holott Melindáék számítottak volna rá, nagyjából harminc napon belül. Az pedig már több, mint érdekes lenne, ha a második eljáró végrehajtó melléfogásai is bebizonyosodnának. Igaz, a most már visszaeső közokirathamisító végrehajtó, információink szerint még mindig ugyanúgy dolgozik, mint korábban
Előzmény:

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr75409062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása