Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Értékesítik a szakrendelőt

2008.04.16. 09:12 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: kórház értékesítés szakrendelő

Tapolca - Az önkormányzat értékesíti a korábban rendelő-intézetként funkcionáló, mára megüresedett épületeit.
A köznapi szóhasználatban sztk-ként hívott rendelő-intézet a városi kórházat működtető cég fejlesztésének következtében költözhetett az új, koszerű helyére, a kórház területén lévő, addig kihasználatlan épületekbe. Az így felszabaduló, külön helyrajzi számon lévő, de egybeépített ingatlanok nincsenek igazán jó műszaki állapotban, és a legutóbbi képviselő-testületi ülésen ismertetett előterjesztés szerint, a városnak nincs pénze a felújításra. Ezért az értékesítés mellett döntöttek.
A helyi építési szabályzat szerint a két ingatlan a "településközpont vegyes terület" felhasználási kategóriába tartozik. Ez konkrétan annyit jelent, hogy lakó és olyan helyi települési szintű igazgatási, kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó, szálláshely szolgáltató épület, egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épületek valamint sportlétesítmények és parkolóház elhelyezésére szolgál, amelyek alapvetően nincsenek zavaró hatással a lakófunkcióra. Így az ingatlanok hasznosítása tág keretek között lehetséges.
 Az önkormányzat vagyonáról és vagyonhasznosításáról szóló rendeletnek megfelelelően 20 millió forint értékhatárig a polgármester, felette a képviselő-testület dönthet, úgy, hogy pályázatot írnak ki.
 Pályázhat az a természetes, vagy jogi személy, aki a szerződés létrejöttét követően olyan fejlesztési koncepciót valósít meg, amely összhangban van a hatályban lévő településszerkezeti tervvel, az övezetre vonatkozó szabályozási tervvel is és az építészeti értékek helyi védelméről szóló rendelet előírásaival. A pályázatot 2008. május 5-én 16 óráig írásban kell benyújtani a város polgármesterének címezve.
Az elbírálás előtt, május 8-án csütörtökön 14 órakor, az érvényes ajánlatot benyújtott pályázók tárgyalási fordulón vehetnek részt, ahol még módosíthatják ajánlataikat. A pályázatok elbírálásáról a képviselő-testület a soron következő ülésén dönt.
 Az ingatlan a pályázati határidő lejárta előtt a tapolcai polgármesteri hivatal önkormányzati és gazdálkodási irodájával előzetesen egyeztetett időpontban megtekinthető.
Nem árt tudni, hogy a pályázat kiírása és a benyújtás határideje között legalább 30 harminc nap időtartamnak kell lennie, de ennél hosszabb idő is meghatározható. A pályázati hirdetményt a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján való kifüggesztéssel és a helyi médiában való megjelenítéssel kell közzé tenni és esetenként a megyei és az országos sajtóban is meg kell hirdetni.
 Az is kiderül az anyagból, hogy az ingatlan forgalomképessé történő átsorolása a vagyonrendelet módosításával jár. Érvényes és eredményes pályázati eljárás esetén a szerződés aláírásának feltétele a rendelet módosítása, melyre a határozati javaslatban a képviselő-testület előzetes kötelezettséget vállal.
 A kórházi fejlesztés, tehát a város szempontjából további kézzelfogható eredményt hozott, hiszen amellett, hogy a betegek új, korszerű, jól felszerelt járóbetegszakrendelést vehetnek igénybe, az önkormányzat egy értékes és forgalomképes ingatlanhoz jutott. Ha sikerrel jár az eladás, akkor a befolyt összeget, a korábbi nyilatkozatok alapján, vélhetően fejlesztési célokra fordítják Tapolcán.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr28427783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása