Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Vidám Napló nap a Badacsony lábánál

2008.05.13. 17:15 | szj. | Szólj hozzá!

Badacsonytördemic - Egész napos program várta az érdeklődőket szombaton, a badacsonytördemici Napló-napon. Aki ellátogatott a sportpályára, vagy a faluházhoz, tartalmas időtöltésre nyílt lehetősége, az egyébként kellemes, meleg napon.
Délelőtt a sportpályán izzították a fiúk a labdát, a négy csapat részvételével megrendezett kispályás focitornán. A valóban barátságos hangulatú tornán  a Napló csapata hagyományosan jól játszott, alig-alig maradt le a dobogóról. A helyi fiatalokból álló tördemici válogatott viszon igen jó napot fogott ki és magabiztosan nyerte a tornát. A második helyen a tűzoltók együttese végzett, a harmadik a kistérségi polgármester-válogatott lett. A sportos kezdés után a faluház udvarán felállított színpadon folytatódtak az események. Felléptek a helyi óvodások, a nyugdíjasok, de nagy sikert aratott a country-összállítást bemutató Neon Moon Line Club is. A veszprémi Petőfi Színház két művészének előadását is megtekinthette a közönség. Kőrösi Csaba és Módri Györgyi színművészek a diófa árnyékában. felváltva szavaltak, a közönség nagy örömére.
Az udvaron egyébként jóformán vásári forgatag volt, jöttek-mentek az emberek, kisebb-nagyobb csoportok vonultak a különböző portékákat, például  borokoat árusító sátrak előtt. Akiket az íjászat érdekelt, a Szkíta-Hun Magyar Hagyományőrző Egyesület tagjai segítségével akár ki is próbálhatta ezt az ősi fegyvert, bár kétségtelen, hogy többen inkább csak kívülről nézték a profi íjászokat. Népszerű volt a mindvégig működő udvari kemence, pontosabban, az abban készült finomságok iránt mutatkozott időnként túlcsorduló igény. A langalló például máspdpercek alatt elfogyott, főként annak a kivételesen ízletes káposztás változata került a figyelem középpontjába. De a tócsira például nem kellett sokat várni, a kitartó hölgyek online sütötték a méretes edényben a tócsit, ami aztán a langallóhoz hasonlóan egészen jó ütemben fogyogatott. Jelentős érdeklődés övezte a hagyományos Napló nyereménysorsolást, amelyet ezúttal is az előfizetők között, gyerekek segítségével bonyolítottak le. Ekkor köszöntötte Vollmuth Péter polgármester és Barták Péter főszerkesztő a megjelenteket és egyúttal a forcieredményeket is kihirdették. Barták Péter a Napló-nap hagyományairól elmondta, számos kisebb-nagyobb megyebeli településen megfordultunk már az elmúlt években, ezúttal a festői szépségű Badacsonytördemic volt a házigazda, ahova örömmel érkeztek szerkesztőségünk munkatársai szombaton. A beszédek után következett a sorsolás, amelyen lapunk által felajánlott értékes konyhai felszerelési eszközöket vehettek át a legszerencsésebb előfizetőink. A három díjat sorrendben a tördemici Széll Lajosné, Dosztál Istvánné és Mester Istvánné nyerték meg.
A sorsolás után a Bíró-féle borfelismerő verseny csalogatta be a jó ízlelőbimbókkal rendelkező, vállalkozó szellemű borkedvelőket a faluházba. Itt Bíró József ismertette a tizenkettő környékbeli nedűt, amit aztán utána letakarva, csak az ízek, aromák alapján kellett beazonosítani a versenyzőknek. A siker személyenként változó volt, de egy biztos, a badacsonyi borok népszerűségének újabb hírnévpontokat jelentett ez a program. Este sztárvendégként, de már a másnap kezdődő Tanúhegyek Teljesítménytúra szervezésében lépett színpadra Nagy Feró és a Beatrice.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr8466704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása