Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Súlykorlátozás

2008.06.30. 16:24 | szj. | 2 komment

Címkék: hegyesd út kamion dolomitbánya

Hegyesd - Már olvashattak a hegyesdieket érintő problémáról, a hatalmas súlyú kavicsot szállító kamionok átmenő forgalmáról. Ez ugyanis a lényegesen  kisebb  terhelésre tervezett utat is megrongálja, illetve a rezgés a házakat és persze a lakók nyugalmát is próbára teszi. A forgalom másik irányba, Zalahaláp   felé is haladhatna  a két település között nagyjából félúton elhelyezkezdő dolomitbányából, azonban arra a rossz minőségű út miatt nem szívesen mennek a szállítók. Legalábbis eddig így volt, hiszen a hegyesdi képviselő-testület lakossági (aláírásgyűjtéssel is megerősített) nyomásra két húsztonnás súlykorlátozó tábka kihelyezéséről döntött a legutóbbi nyilvános ülésen.     A településen átvezető út tulajdonjoga azonban csak részben az önkormányzaté, így a táblák nem feltétlenül oda kerülnek, ahova éppen a testület, vagy a lakosság szeretné, hanem oda, ahova azokat saját hatáskörben kihelyezheti az önkormányzat. Azaz a saját tulajdonban lévő szakaszokon állíthatják fel a két korlátozó táblát. A testület döntése szerint így a húsz tonnánál nagyobb súlyú gépek nem haladhatnak át a településen.  Stark Sándor polgármes az ülésen egyébként felolvasott  a szállításra vonatkozó korábbi  megállapodás jegyzőkönyvéből, amelyből  kiderült, hogy az ígéret szerint  szállítás csak kis részben, a Veszprém irányába haladó kaminok esetében történik Hegyesden keresztül. Azonban mára, a már említett másik út  állapota miatt, gyakorlatilag a teljes forgalom (negyventonnás járműveket is beleértve) a községen át bonyolódik. A súlykorlátozás, a rendőri ellenőrzésekkel párhuzamosan minden bizonnyal megoldja a lakosság problémáját, talán most  csendesebb lesz a falu.

A Hegyesd és Zalahaláp közötti dolomitbányából az eredeti megállapodás szerint  Haláp irányába kellenne szállítaniuk a járműveknek, csak a Veszprém felé irányuló fuvar mehetett volna Hegyesden keresztül.  A korlátozás nyomán már csak a kisebb járművek haladhatnak arra, a többiek kénytelenek lesznek a másik úton menni. A minapi testületi ülés után személygépkocsival végigjártam a kifogásolt minőségű szakaszt. Valóban nem egy szívderítő útról van szó, kátyúk, repedések szaggatják meg a burkolatot. Azonban lényeges megjegyezni, hogy nem nevezhető járhatatlannak ez az út, csupán óvatosan kell közlekedni ezen az alig néhány kilóméteres részen. Illetve, talán érdemes lenne  javítani ha már használják.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr4546253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igaz Sándor 2008.07.16. 21:06:44

Kedves Jani!
A történethez az is hozzá tartozik, hogy a Haláp felé vivő út sem volt rossz mindaddig ,amíg a bánya el nem kezdte a szállítást. Hegyesd már akkor kitette a műemlék hídjára a korlátozó táblát,Haláp meg tűrt. Az egykori bitumenes út pedig teljesen tönkrement,ma márcsak nyomokban fedezhető fel.
A halápi önkormányzat próbál évek óta pályázni az út felújítására,mindhiába. Bár személyes véleményem,hogy az javítsa meg ,aki tönkre tette!Üdv: Sanyi

szj. · http://esemenyter.hu 2008.07.17. 11:40:50

Kedves Sanyi!
Teljesen egyetértek az álatalad leírtakkal. Ez egyébként lassan országos problémává válik, hiszen a kamionok mindenhol tönkreteszik az utakat, az állam, önkormányzat meg javítsa meg, ha tudja. Közben a szállítások jelentős részét meg lehetne oldani vasúton, de azt meg már majdnem teljesen leépítették.
süti beállítások módosítása