Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Polgári körök nagy találkozása

2008.12.01. 15:06 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: polgári tapolca találkozó körök

Tapolca -  "Ébredj bizonyságtévő lélek!” mottóval, neves művészek és közéleti szereplők részvételével rendezték meg  a Polgári körök országos konferenciáját és találkozóját szombaton a tapolcai Városi Rendezvénycsarnokban.
Az ország minden tájáról összesereglett "polgári körös" résztvevőt, a legalább ezres létszámban megjelent közönséget a Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület, Dobkör műsora dogadta, majd Ács János tapolcai polgármester köszöntötte a vendéglátók nevében. A szervezők képviseletében Bíró Ildikó, a Fidesz Elnöki Kabinet Civil igazgatója mondott beszédet az egész napos program nyitányaként. A politikus külön kiemelte az összefogás fontosságát, amelyre szerinte ma még fokozottabban van szükség, mint a polgári körök 2002-es megalakulásának idején.
A konferencia szónokai és díszvendégei között számos közismert arc tűnt fel, többek között Eperjes Károly Kossuth díjas színművész, dr. Papp Lajos szívsebész, dr. Csókay András agysebész, Czakó Gábor író, Széles Gábor az M.GY.O.SZ. tiszteletbeli elnöke, médiatulajdonos, Bánffy György Kossuth díjas színművész, Fricz Tamás politológus, Berkecz Mária közgazda és Kondor Katalin médiaszemélyiség. A színpadon a nap folyamán egymást követték a szónokok, akik tartva a viszonylag feszes időbeosztást, a rendelkezésükre álló perceket maximálisan kihasználva, hozzátették saját véleményüket, állásfoglalásukat a polgári értékekeket hangsúlyozó rendezvényhez. Délután dr. Simicskó István „Polgári közösségekért” díjat adott Makovecz Imre építésznek és Horváth Évának, a Friss Levegõt! Polgári Kör vezetőjének.
 

Bíró Ildikó, a találkozó főszervezője lapunk kérdésére elmondta, hogy  a mostani országosan meghirdetett rendezvény ugyan nem az első, hanem a második, de volumenében, felépítésében mégis hagyományteremtőnek minősíthető. Már most több helyről jelezték, hogy szívesen biztosítanának helyet a következő találkozónak. Erre a mostani, tapolcai teltházas program is megfelelő alapot ad.  Ugyanakkor Bíró Ildikó hangsúlyozta, érezhető, hogy a mai politikai viszonyok miatt az emberek kezdenek eltávolodni a közélettől, hiszen sokaknál a napi megélhetés, a legalapvetőbb szükségletek megszerzése a fő cél. Éppen ezért a polgári köröknek most az is feladata kell legyen, hogy ráébresszék a lakosságot, rajtuk múlik a sorsuk, és nem szabad teljesen hátat fordítani a közéletnek, ha változtatni akarnak, adott számukra a lehetőség. - A helytállásra, a küzdelemre szeretnénk biztatni mindenkit a mai és a későbbi rendezvényekkel is - tette hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr5815123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása