Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Fúvósok remek újévi koncertje

2009.02.03. 20:36 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: béla ifjúsági tapolca fúvószenekar fúvósok péni

Tapolca - Megtelt a Városi Rendezvénycsarnok a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar hagyományos újévi hangversenye alkalmából szombaton este.
A tavaly ilyenkor kiemelt aranyminősítést szerzett  együttesre ezúttal is sokan voltak kíváncsiak, bár a mostani alkalommal nem volt olyan tét, mint az egy évvel ezelőttin, az akkor huszonöt éves zenekar életében. Erre utalt is Péni Béla karnagy a koncert kezdetén, köszöntőjében. Azaz, most csakis és  kizárólag a közönség szórakoztatása, a sokéves hagyományok folytatása volt a cél. Először  Henk van Lijnschooten Viva la Musica című műve szólalt meg, majd Alfred Reed, A Jubilant Overture szerzeménye folytatta a sort. Aztán Frank Erickson, Fitzgerald, Pécsi József művei következtek, kiváló előadás formájában, tökéletes megvalósítás mellett. Az együttes több műfajból válogatott, és ezúttal is bizonyította, hogy nemcsak a szórakoztató zenében vannak otthon. Kifejezetten nagy sikert aratott Fitzgerald szólóhangszeres műve, Őri Ádám gyermekszínész trombitajátékának köszönhetően. A hetedikes fiú ezúttal nem színészként, hanem zenészként bizonyítta tehetségét. A fúvósok Ács János elhunyt polgármester emlékének egy külön darabbal adóztak. A közönség számára megelevenedett az ókori történelem néhány jellemző időszaka, például a trójai faló története, amelyet olyan apró részletességgel adtak vissza a zenekar tagjai, hogy azzal a közönséget szinte a székhez szögezték.  A marcona harcosok vonulása, a kocsikerekek nyikorgása, a "vihar előtti" csend, a fegyverzaj, ugyan kizárólag hangban, de mégis filmszerűen pergett le az együttesnek és karnagyuknak köszönhetően. Persze ha már film, akkor Charles Chaplin filmzenéi is megszólaltak, több más musicalrészlettel együtt. A hangversenyt Johann Straussz két műve, az Éljen a magyar! és a Radetzky induló zárta, illetve nem mellékesen a percekig zúgó vastaps.

 
A Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar reperotárjában mintegy hatvan induló, tíz himnusz, húsz filmzene, huszonöt szólóhangszeres mű, kilencven hazai és külföldi szerző egyéb műve szerepel, így több mint kétszáz zeneműből válogatva építheti fel az éppen aktuális hangversenyt Péni Béla karnagy. Ez szombaton este is kiválóan sikerült, a közönség perceken át tartó vastapsa alig engedte le a színpadról a zenekar tagjait. A szombat esti koncert folytatta a sokéves hagyományokat mind minőségében, mind hangulatában.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr100921034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása