Badacsonytördemic - A Badacsony lábánál természetes, hogy két borral összefüggő programot is betervezett a település önkormányzata az idei év utolsó két hónapjára.
A Márton-napi újbor bemutatása már lezajlott a napokban, és a finom a kemencében sült libából készített vacsora is elfogyott. A résztvevők minden bizonnyal még sokáig őrzik emlékükben a kellemes ízeket és a faluházban lebonyolított
A másik boros programra december hatodikán várják az érdeklődőket, de itt is elmondható, bejáratott rendezvényről van szó. Immár ötödik alkalommal szervezik meg ugyanis a tördemici forraltborfőző versenyt. Az idei program
9.30-kor mangalica disznó vágásával és feldolgozásával indul, majd 11 órakor a 150 éves Badacsonyi Borászati Kutatóintézet megkoszorúzásával folytatódik (Badacsonyban a volt Ibos vagy Ramasetter Vince féle ház). Utána, 13 órakor újabb koszorúzás következik, ezúttal a badacsonytördemici Bányászemlékműnél róják le tiszteletüket a résztvevők, majd 14 órakor indítják a forraltborfőző versenyt.
Kísérő programokben sem lesz hiány, egyebek között kézművesek és környékbeli gazdák termékeinek vására (kecskesajt, továbbá méz, na meg mangalica disznóságok), kemencében sült finomságok - többek közt Herczeg Ferenc hagyatékában talált recept alapján készített mandulás kalács - , valamint a Badacsonytördemicen immár elmaradhatatlan langalló, mangalica-toros ételek, a pálinkaház kínálata vár mindenkit.
Utolsó kommentek