Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Hajnali rablás, üldözéssel

2008.01.22. 11:50 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: szigliget rabló nádas

Szigliget -   Egy helyi élelmiszer boltot akart kirabolni négy  személy szerdán hajnalban,  azonban a megszólaló risztó és a gyorsan kiérkező rendőrök kissé átírták az előzetesen elképzelt forgatókönyvet.
Hármójukat  némi autós üldözés után elfogták az egyenruhások, a negyedik bűnöző azonban még a megbilincselés előtt kereket oldott a közeli nádas irányába.
A helyszínen Regdon László  alezredestől, a Tapolcai Rendőrkapitányság  közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályának vezetőjétől  megtudtuk, szerdán hajnali egy órakor érkezett a bejelentés,  hogy a szigligeti abc riasztója betörést jelez. Rögtön odairányították a körzeti megbízottat, aki kollégáival  együtt perceken belül a helyszínre érkezett.  Itt azt   látták, hogy  négy személy egy sötét színű Suzuki személygépkocsiba  ugrik be, majd az autó nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök azonnal utánuk eredtek és mintegy két kilóméter megtétele után autójukkal a  betörők  elé vágtak és megállásra kényszerítették őket.   Ekkor tulajdonképpen az elfogás már megtörtént,  csakhogy  az egyik betörő, az őt éppen megbillincselni igyekvő rendőrnőre támadt.    Őt kollégája több figyelmeztető lövés leadásával igyekezett első pillanatban megvédeni a támadástól, illetve az a veszély is fennált néhány másodpercig, hogy a bűnöző megszerzi a rendőrnő fegyverét. A lövések  hallatán   azonban inkább a menekülést választotta és a  nádas irányába kezdett rohanni. Az üldözés csupán az alig száz méterre lévő,  jelentős kiterjedésű nádasig tartott, hiszen a labilis jég megállította a rendőröket.   Fél órával később az üldözött személy kiabálni kezdett, hogy beszakadt alatta a jég. Ekkor értesítették a badacsonytomaji  tűzoltókat, akik  ugyan kommunikálni még tudtak a férfival, de a sötétben nem találták   meg.
Tegnap tulajdonképpen egész nap, sötétedésig keresték a férfit, eredménytelenül. A tűzoltókon, a vízirendőrökön túl még helikoptert, búvárokat is bevetettek, de nem jártak eredménnyel. Az egyik elképzelés szerint az elkövető alatt beszakadt  a jég és a vízben lelte halálát még a hajnali órákban, azonban  egyelőre nem lehet kizárni azt a lehetőséget sem,  hogy valahogy mégiscsak kijött a nádasból és esetleg valahol bújkál.  A férfi  ellen  egyébként hat elfogató parancs van érvényben, rablás, betörés, kábítószerrrel való visszaélés miatt is volt már büntetve.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr52307023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása