Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Polgárőrök a közösségért

2008.12.14. 10:24 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: badacsonytomaj polgárőr mórocz

Badacsonytomaj - A bűnügyi statisztikák szerint az ismertté vált bűncselekmények egyharmadát közterületen történik.
 
A közterület sajnos a garázdaságok, a rablások, a zsebtolvajlások, az alkalmi lopások leggyakoribb helyszíne.  Mindezt Mórocz István elnök, a badacsonytomaji polgárőr egyesület elnöke hangsúlyozta annak kapcsán, hogy az évvége közeledtével áttekintették az idei tevékenységüket. Hangsúlyozta, nagy a felelősségük a közterületek biztonságának javításában, hiszen itt ténykednek a színesfém- és kábeltolvajok, itt károsítják az épületeket a graffitisek, itt teszik tönkre a vandálok a közterületi bútorokat, berendezési tárgyakat és nagyrászt a közterületeken valósulnak meg a gépjárművekkel kapcsolatos különböző jogsértések is.
 - Így nem véletlen, hogy az Országos Polgárőr Szövetség közgyűlése a 2008-as évet a "Közterületi bűnözés megelőzése"  évének nyilvánította és a program végrehajtásának elősegítésére pályázatot írt ki. Mi is egyet értettünk és támogattuk a kezdeméányezést, hiszen az utcák, a terek, a parkok és a parkolók rendje, tisztasága, az itt elkövetett bűncselekmények száma és jellege alapvetően befolyásolja a lakosság közérzetét. Az állampolgárokban rossz érzést kelt, ha egyes városrészek állapota az elvadultság, a lepusztultság képét tükrözi, ha nincs áttekinthetőség, a közvilágítás vagy a tisztaság hiánya miatt félelmet keltő, bűnözésre csábító.   Lehetőségeink szerinti a közterületi jelenlétet céltudatos tervezéssel tesszük folyamatossá. Ebben nagy segítség, hogy terepjáró szolgálati gépkocsival rendelkezünk, amelynek törlesztő részleteit túlnyomórászt önkormányzati támogatásból fedezzük - fogalmazott Mórocz István.
  A Badacsonytomajon 2000-ben alakult egyesület tagjai formaruházattal, megkülönböztető jelzéssel rendelkeznek, és amint azt a tapasztalatok is alátámasztják, már mags a megjelenés riasztóan hat a bűnözők számára. A megkülönböztető jelzéssel ellátott szolgálati gépkocsi megjelenése ugyanakkor a lakosság részére nyugalmat és biztonságot sugároz.
 - Járőrözésünk során környezetvédelmi, természetvédelmi feladatokat is ellátunk, a természeti károkról, illegális hulladéklerakókról, termény, fa, vagy egyéb lopásokról, állatok elhullásáról, illetve a kultúrterületeken tapasztalható rendellenességekről, rongálásokról és falfirkálásokról folyamatosan tájékoztatjuk a tulajdonosokat, illetve az intézkedésre jogosult szerveket. Munkánk során támaszkodunk a nemzeti park helyi munkatársaira, a halőrökre, az önkormányzati közterület felügyelők és a területünkön dolgozó lakosság észrevételeire, jelzéseire. A nehezen járható külterületi, hegyi utakon sikeresen alkalmazzuk lovas járőreinket az elmúlt évben a somogysárdi ménesből kapott lovakkal - tette hozzá a badacsonytomaji elnök.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr63821911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása