Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Turizmus, pénz

2009.03.07. 11:56 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: turizmus kilátó badacsonytomaj

Badacsonytomaj - Az önkormányzat közösen gondolkodik és cselekszik a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesülettel, az eredményesség növelése érdekében.
Amint azt Krisztin N. László polgármester lapunk kérdésére elmondta, maga a helyi turizmus koordinálása és az azzal kapcsolatos feladatok nyomonkövetése, a megoldások keresése, az önkormányzat döntése nyomán az egyesület hatáskörébe tartozik. - Például a közelmúltban pályázott az egyesület egy új kártyarendszer bevezetésére, ami egészen széles szolgáltatási kört nyújtana az azt igénybe vevőknek.
A strandokkal kapcsolatban megtudtuk, hogy ott viszonylag rendezettek a körülmények, így kifejezetten nagyobb volumenű beruházást nem tervez az önkormányzat, inkább karbantartási, állagmegóvási munkák várhatók  a szezon megkezdődése előtt. A képviselő-testület által összeállított költségvetés egyébként az idei évre valóban nem tervez túlzottan nagy összegeket magára a turisztikára, inkább pályázatokra, a programok ésszerű átcsoportosítására koncentrálnak, hangsúlyozta a polgármester. Gond, hogy idén a források sem olyan stabilak, és a szezon is évről évre rövidebb. Arra viszont nagy hangsúlyt fektet az önkormányzat, hogy a pályázatokhoz biztosítva legyen a megfelelő önrész.
A Badacsony hegy tetjén lévő kilátó, illetve a három településről (Badacsonytödemicről, Nemesgulácsról és persze Badacsonytomajról) felvezető út felújítása azonban kiemelt helyen szerepel az önkormányzat idei tervei között. - Ez egy turisztikai attrakció lesz, amely közvettten a kisváros és az egész térség   bevételeit növelheti hosszú távon - fogalmazott a polgármester.
 

A régebbi kilátóból azért nem lehetett már semmit sem látni, mert a fák egyszerűen túlnőtték. A Nemzeti park viszont, a természetvédelmi szempontból fokozottan védett területen nem engedélyezte az ágak levágását, a fák kivágását. Ezért tulajdonképpen egy új kilátó építése tűnt a legjobb megoldásnak. Erre pályázott az önkormányzat, illetve az odavezető három út helyrehozására. Az új, és szép magas kilátó egy olyan csodálatos természeti látványt nyújt majd a turistáknak, amit sehol máshol nem kaphat meg. Ez a turisztikai attrakció a páratlan szépségű Balatont és közvetlen környezetét  tárja majd az érdeklődők elé.  A fejlesztés ezt a szempontot célozza meg, amelyet pályázati támogatással alakítanak ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr1987080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása