Utolsó kommentek

  • Katalin Halápiné Kálmán: világos , (2015.01.23. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Móricz VK Gábor: Pereld be őket szerzői jogvédelem megsértése címén (2015.01.22. 23:19) A képem, ami túlélt engem
  • Imposztorék: Kedves Frony, én is szakmabeli vagyok és ugyanez... (2014.09.17. 20:00) Leépítve...
  • Frony: Kedves János! Én nem vagyok "szakmabeli" - de a ... (2014.09.16. 21:44) Leépítve...
  • - duplagondol: Túl sok kérdés talán nem is merül fel olvasás ut... (2014.09.14. 10:21) Leépítve...
  • Utolsó 20

Témák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képgalériáim

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Munkahelyek kellenének

2009.04.07. 17:07 | szj. | Szólj hozzá!

Címkék: polgármester császár tapolca lászló

Tapolca - Császár László, a Fidesz jelöljte nyerte a tapolcai időközi polgármester-választást, így ő folytathatja a tavaly decemberben elhunyt Ács János munkáját. Hivatalosan pénteken kezd, akkor iktatják be.
A megkezdett beruházások befejeződnek, a városban a fejlesztés irányai, a korábban készült stratégiai terv szerint folytatódnak. Így összegezte röviden Császár László az előtte álló feladatokat.
- Több fontos és nagyságrendjében is jelentős beruházás előtt áll Tapolca, olyanok előtt, amelynek az előkészítése a korábbi évekre nyúlik vissza. Ezek között kiemelkedő a milliárdos nagyságrendű belvárosi rehabilitációs pályázat, amely tulajdonképpen a teljes belváros megújulását, az épületek, parkok, közterek megszépülését jelenti számunkra. De idesorolhatom az elmúlt években már többször is megpályázott, de az idén végre sikerrel is záruló Ipar utcai fejlesztést, a kavicsos út leburkolása, illetve a járda, és a zöldfelület kialakítása. Ez a 130 milliós fejlesztés egy kitartó munka eredménye, hatása viszont a belvárosban is érezhető lesz, a forgalomcsökkenés miatt. Ez kis útszakasz ugyanis jelentősen lerövidíti az utat a Sümeg és Keszthely közötti áthaladó forgalom számára.
A város életében jelentős még a szennyvíztelep fejlesztésére irányuló beruházás, a kápolnaépítés elkezdése, a Kazinczy tér felújítása, illetve a pályázaton többször elutasított Kazinczy iskola felújítása. Az intézménynél a tetőt, a honlokzatot újítják fel, valamint kicserélik az összes nyílászárót, szigetelnek, azaz minden olyan munkát elvégeznek, amelyek szükségesek az oktatás feltételeinek biztosításához. Az összességében 180 millió forintos projektet teljes egészében saját erőből finanszírozza a város. Első a gyerek.
Császár László ugyanakkor hangsúlyozta, hogy kiemelten kezelik a munkahelyteremtés kérdését Tapolcán. - Köztudott, hogy az önkormányzat közvetlenül nem tud, vagy legalábis nagy arányban nem képes munkahelyeket teremteni, de a feltételek biztosításán keresztül, mindenképpen közvetett hatást gyakorolhat a foglalkoztatottságra. Itt jöhet mindjárt szóba a laktanyai ingatlanok sorsa, amely esetleg egy komolyabb befektető által mindjárt nagyot javíthatnak ezen a helyzeten. Itt voltak komoly érdeklődők, de sajnos a jelenlegi pénzügyi válság kissé visszafogta a befektetési kedvet és a valóban komolynak tűnő külföldi befektető kis türelmi időt kért. Most még várunk valamennyit, aztán újra meghirdetjük az ingatlant- mondta Császár László.
Az önkormányzat az idei évben 309 millió forintot költ beruházásra és 127 milliót felújításra. Ebben benne van a már említett Kazinczy iskolai projekt, de tartalmaz iskolai informatikai fejlesztést 25 millió értékben, valamint környezetvédelmi beruházást is. Amint azt megtudtuk, a jelenlegi hulladéktároló depónia kapacitását is bővítik, ami azt jelenti, hogy nagyjából 2017-ig megoldott lesz a hulladék tárolása, és addig elkészül majd a regionális hulladéktároló is.
 A város mintegy 4,6 milliárd forintos költségvetési főösszeggel gazdálkodik az idén, amit a képviselő-testület 95 milliós hiánnyal tervezett. Császár László hangsúlyozta, vannak tartalékok, számoltak a lehetséges, év közben felmerülő pénzügyi veszélyekkel is.
Az önkormányzat egyébként éppen a pénzügyi, gazdasági problémákra való tekintettel 2000 forinttal csökkentette a lakossági kommunális adó mértékét, az önkormányzati bérlemények díjait húsz százalékkal, továbbá lehetőséget biztosít a nehéz helyzetben lévő vállalkozók számára a közteher-tartozások kedvezményes részletfizetéssel történő rendezésére. Kiemelt feladatként kezelik az új munkahelyek teremtését Tapolcán A folytatásra szavaztak- A lakosság az 1998 óta számos eredményt is felmutatni tudó önkormányzati munka folytatására szavazott az időközi választáson -vélekedett Császár László, a jelentős fölénnyel megválasztott új polgármester. Úgy vélte az voksok igazolják eddigi munkájukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://szijarto.blog.hu/api/trackback/id/tr391052114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása